25 oktober 2017

Prijzen Jan Campert-Stichting toegekend

De Jan Campert-Stichting heeft dit jaar de literatuurprijzen van de gemeente Den Haag toegekend aan Marije Langelaar, Jeroen Olyslaegers, Annet Schaap en Hans Tentije.

24 november 2017

Literatuur op tv

De Jan Campert-Stichting brengt in samenwerking met het Literatuurmuseum vrijdag 24 november een boeiende middag over literatuur op tv.

Literatuur op het Plein

Hoe is het om in een gedicht te stappen en dit te beleven met al je zintuigen? Kom tijdens de Museumnacht op zaterdag 21 oktober naar het Plein in Den Haag en ontdek het zelf!

Huygens-prijs voor Tentije

Hans Tentije krijgt voor zijn oeuvre de Constantijn Huygens-prijs 2017. De prestigieuze prijs is een van de literaire prijzen die de Jan Campert-Stichting namens de gemeente Den Haag uitreikt.

6 juli 2017

Illustraties Ingrid & Dieter Schubert naar museum

Ingrid & Dieter Schubert hebben hun illustratiearchief, inclusief schetsen en voorstudies, overgedragen aan het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum.

Dagboeken van schrijvers

Een intiem inkijkje in een schrijversleven. Het Literatuurmuseum wil dagboeken van schrijvers toegankelijk maken voor literatuurliefhebbers en zoekt daarom hulp.

30 mei 2017

Literatuurmuseum verwerft vroegste manuscript Reve

Het Literatuurmuseum is in het bezit gekomen van een belangwekkend manuscript van Gerard Reve; een bundel met tien gedichten die hij op zestienjarige leeftijd schreef voor zijn jeugdvriendin.

18 mei 2017

Bas Heijne neemt P.C. Hooft-prijs in ontvangst

Bas Heijne heeft donderdag 18 mei de P.C. Hooft-prijs 2017 in ontvangst genomen. De prijs werd hem traditiegetrouw uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum.