Huygens-prijs voor Tentije

Hans Tentije krijgt voor zijn oeuvre de Constantijn Huygens-prijs 2017. De prestigieuze prijs is een van de literaire prijzen die de Jan Campert-Stichting namens de gemeente Den Haag uitreikt.

6 juli 2017

Illustraties Ingrid & Dieter Schubert naar museum

Ingrid & Dieter Schubert hebben hun illustratiearchief, inclusief schetsen en voorstudies, overgedragen aan het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum.

Dagboeken van schrijvers

Een intiem inkijkje in een schrijversleven. Het Literatuurmuseum wil dagboeken van schrijvers toegankelijk maken voor literatuurliefhebbers en zoekt daarom hulp.

30 mei 2017

Literatuurmuseum verwerft vroegste manuscript Reve

Het Literatuurmuseum is in het bezit gekomen van een belangwekkend manuscript van Gerard Reve; een bundel met tien gedichten die hij op zestienjarige leeftijd schreef voor zijn jeugdvriendin.

18 mei 2017

Bas Heijne neemt P.C. Hooft-prijs in ontvangst

Bas Heijne heeft donderdag 18 mei de P.C. Hooft-prijs 2017 in ontvangst genomen. De prijs werd hem traditiegetrouw uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum.

23 april 2017

Van Dis ontfutselt geheimen

Biografieën zijn in. Niet alleen bij wetenschappers, maar zeker ook bij het grote publiek. Daarom brengt het Literatuurmuseum op zondag 23 april "Adriaan van Dis presenteert: Biograaf aan het werk".

Wandelen met Yvonne Keuls

Dwalen door het Den Haag van Yvonne Keuls: dat kan vanaf nu met de Literaire Routes App. Deze app voor smartphones biedt wandelingen langs locaties uit het leven en werk van schrijvers en dichters.

Hommage aan Ed. Hoornik

Naar aanleiding van de Dachaulezing 2017 én de Haagse Vrijheidsweken brengt het museum een hommage aan Ed. Hoornik, de literaire duizendpoot die in diverse concentratiekampen gevangen zat.