Bas Heijne neemt P.C. Hooft-prijs in ontvangst

Bas Heijne heeft donderdag 18 mei de P.C. Hooft-prijs 2017 in ontvangst genomen. De prijs werd hem traditiegetrouw uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum.

Van Dis ontfutselt geheimen

Biografieën zijn in. Niet alleen bij wetenschappers, maar zeker ook bij het grote publiek. Daarom brengt het Literatuurmuseum op zondag 23 april "Adriaan van Dis presenteert: Biograaf aan het werk".

Wandelen met Yvonne Keuls

Dwalen door het Den Haag van Yvonne Keuls: dat kan vanaf nu met de Literaire Routes App. Deze app voor smartphones biedt wandelingen langs locaties uit het leven en werk van schrijvers en dichters.

Hommage aan Ed. Hoornik

Naar aanleiding van de Dachaulezing 2017 én de Haagse Vrijheidsweken brengt het museum een hommage aan Ed. Hoornik, de literaire duizendpoot die in diverse concentratiekampen gevangen zat.

Coördinator Educatie gezocht

Het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum is op korte termijn op zoek naar een Coördinator Educatie (0,8 fte).

26 maart en 2 april

Vier de Boekenweek met een literair mini-college

Het is Boekenbal en Poëzieweek ineen tijdens een mini-college van Micha Hamel over de verleidingen van virtual reality. Kom deze Boekenweek naar het Literatuurmuseum en laat je verrassen!

31 maart 2017

Collegedag Literatuur

Kom deze Boekenweek naar het Literatuurmuseum! Op 31 maart nemen vier inspirerende sprekers je mee op reis door onze literatuurgeschiedenis.

zondag 22 januari 2017

Uitreiking Jan Campert-prijzen

Op 22 januari wordt het internationale literatuurfestival Winternachten afgesloten met het Schrijversfeest. Een feestelijk programma rond de uitreiking van de Jan Campert-prijzen.