← Terug naar overzicht

Wandelen met Yvonne Keuls

Dwalen door het Den Haag van Yvonne Keuls: dat kan vanaf nu met de Literaire Routes App. Deze app voor smartphones biedt wandelingen langs locaties uit het leven en werk van schrijvers en dichters.

Ter gelegenheid van de 85ste verjaardag van Keuls breidt het Literatuurmuseum zijn gratis Literaire Routes App uit met de wandeling Yvonne Keuls. Een schrijversleven op 3km². Deze wandeling voert langs de huizen waar Keuls opgroeide, de scholen waar ze in de klas zat, de plekken waar ze kattenkwaad uithaalde. De omgeving waar ze de oorlog beleefde, waar haar Indische tantes rondstruinden, waar ze ten strijde trok tegen onrecht.

Dit is de omgeving waar ze inspiratie opdeed en nog steeds -doet voor haar  veelomvattende oeuvre van proza, toneel, columns, hoorspelen, televisiedrama en film. Verteller tijdens deze wandeling is acteur Kees Coolen en Keuls leest citaten uit haar romans. Maak je wandeling compleet en bezoek de kleine Yvonne Keuls-tentoonstelling, die t/m 8 mei te zien is in de Centrale Bibliotheek Den Haag. Aan de hand van onder meer foto’s en familiekiekjes, handschriften en een aantal nooit eerder vertoonde persoonlijke documenten geeft de tentoonstelling een openhartig inzicht in het schrijversleven van Yvonne Keuls.

Meer literaire wandelingen ontdekken? Loop bijvoorbeeld in de voetsporen van Harry Mulisch, bekijk Den Haag door de ogen van Jan Siebelink of Louis Couperus, en ontdek het Harlingen van S. Vestdijk.De app met literaire wandelingen kan gratis gedownload worden in de Appstore of Google Play