Wat was er eerst?

Maak kennis met de illustraties uit het Kinderboekenmuseum en ga ook zelf aan de slag!

 

Illustraties in kinderboeken zijn vaak de eerste kennismaking met beeldende kunst. Het Kinderboekenmuseum hangt vol met spannende, ontroerende en grappige illustraties. 

In deze les kruipen leerlingen in de huid van de illustrator en gaan na welk fragment uit een tekst er in beeld gevangen is. Heeft de illustrator dit letterlijk gedaan of juist gebruikgemaakt van zijn fantasie? Hoe werken schrijver en illustrator samen? Is er eerst tekst en volgt daarbij een illustratie of andersom? Uiteraard gaan de leerlingen zelf aan de slag. Ze stappen in de rol van illustrator door tekenopdrachten uit te voeren en bedenken hun eigen verhalen bij illustraties.

 

Cultuurmenu

De les Wat was er eerst? is onderdeel van het Cultuurmenu, een Haags erfgoededucatieproject waarin achttien musea en erfgoedinstellingen lessen aanbieden.

Mocht u als Haagse school geïnteresseerd zijn in het Cultuurmenu, dan kunt u contact opnemenmet het Bureau Cultuurmenu. Voor scholen buiten de regio Den Haag is deze les rechtstreeks te boeken bij ons museum.

 

Aantal leerlingen
60 leerlingen 

 

Duur

75 minuten

Kosten 
€4 per leerling, begeleider gratis
 

Doelgroep 

Klas 1/2, vmbo, havo, vwo

Sluit aan bij het vak Nederlands en de beeldende vakken

Voor meer informatie en reserveringen kun je contact opnemen via groepsbezoek@literatuurmuseum.nl of 070 - 333 9631.