26 maart 2019

Max Velthuijs-prijs voor Sylvia Weve

Sylvia Weve krijgt de Max Velthuijs-prijs 2019. Deze driejaarlijkse oeuvreprijs voor kinderboekenillustraties wordt uitgereikt op 19 september 2019 op een feestelijke bijeenkomst in het museum.

Gratis Boekenweek-rondleiding

Op 31 maart sluit het Literatuurmuseum de Boekenweek af met een gratis rondleiding over moeders in de literatuur. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt!

21 februari 2019

Nalatenschappen Wigman en Starik naar museum

Menno Wigman en F. Starik overleden vorig jaar kort na elkaar. Hun overlijden was onverwachts en maakte veel indruk. Het museum verwerft nu hun beider nalatenschappen.

18 januari 2019

Marga Minco neemt P.C. Hooftprijs 2019 in ontvangst

‘Literatuur is voor Marga Minco vormgegeven ervaring, het resultaat ook van geheugenarbeid.’ Marga Minco heeft vrijdagmiddag 18 januari de P.C. Hooft-prijs 2019 in ontvangst genomen.

14 januari 2019

Uitreiking Jan Campert-prijzen 2018

Op 20 januari wordt het internationale literatuurfestival Winternachten afgesloten met het Schrijversfeest. Een feestelijk programma rond de uitreiking van de Jan Campert-prijzen.

10 januari 2019

Illustraties Philip Hopman naar museum

Philip Hopman heeft het overgrote deel van zijn originele illustraties, inclusief schetsen en voorstudies, overgedragen aan het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum.

31 december 2018

Weer een record!

Voor het vierde jaar op rij trok het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum een recordaantal bezoekers. In 2018 bezochten in totaal 111.800 mensen de musea.

13 december 2018

Unieke documenten van Couperus en Nescio naar het Literatuurmuseum

Honderd jaar oude contracten van Louis Couperus en een correspondentie tussen Nescio en zijn uitgever: Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar schenkt het museum een waardevolle verzameling documenten.