Vrijwilligers gezocht!

Het Literatuurmuseum maakt momenteel dagboeken van schrijvers toegankelijk en zoekt enthousiaste vrijwilligers die vanuit huis deze boeiende documenten willen ontcijferen.

Literaire Routes

Dwalen door het Den Haag van Jan Siebelink? In Mulisch’ voetsporen door Amsterdam? Het kan met de Literaire Routes App. Deze app voor smartphones biedt 7 literaire wandelingen.

Vacature assistent Publiekszaken en Tentoonstellingen

Het Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum is op korte termijn op zoek naar een assistent Publiekszaken en Tentoonstellingen.

24-5-2018

Nachoem Wijnberg neemt P.C. Hooft-prijs in ontvangst

Nachoem M. Wijnberg heeft donderdag 24 mei de P.C. Hooft-prijs 2018 in ontvangst genomen. De prijs werd hem traditiegetrouw uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum.

Nalatenschap Hans Faverey naar museum

Het Literatuurmuseum heeft de literaire nalatenschap van Hans Faverey verworven. Hiermee heeft het een rijke bron voor poëzie-onderzoek van de twintigste eeuw in huis gekregen.

Theo Thijssen-prijs voor Bibi Dumon Tak

De Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur 2018 gaat naar Bibi Dumon Tak. Deze oeuvreprijs wordt uitgereikt op 20 september 2018 op een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum.

5 april 2018

Illustraties Margriet Heymans naar het museum

Margriet Heymans heeft haar originele illustraties, inclusief schetsen en voorstudies, overgedragen aan het Literatuurmuseum.

13 en 18 maart 2018

Exclusieve Boekenweek-rondleiding

Kom deze Boekenweek dwalen tussen schrijvers en verhalen. Het Literatuurmuseum biedt bijzondere rondleidingen aan die net als de Boekenweek helemaal in het teken van de natuur staan.