21 oktober 2018

Gorter en de activistische poëzie

De Jan Campert-Stichting, het Literatuurmuseum en De Gids brengen zondag 21 oktober een boeiende middag over Herman Gorter, zijn poëzie en zijn drang de wereld te verbeteren.

Bibi Dumon Tak neemt Thijssen-prijs in ontvangst

Bibi Dumon Tak heeft dinsdag 25 september de Theo Thijssen-prijs 2018 in ontvangst genomen. De prijs werd haar traditiegetrouw uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum.

20 september 2018

Huygens-prijs voor Noordervliet

Nelleke Noordervliet krijgt voor haar oeuvre de Constantijn Huygens-prijs 2018. De prestigieuze prijs is een van de literaire prijzen die de Jan Campert-Stichting namens de gemeente Den Haag uitreikt.

Vacature lid Raad van Toezicht

Het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum zoekt per 1 oktober 2018 een lid voor de Raad van Toezicht met als aandachtsgebied: educatie, museale en artistieke zaken.

Vrijwilligers gezocht!

Het Literatuurmuseum maakt momenteel dagboeken van schrijvers toegankelijk en zoekt enthousiaste vrijwilligers die vanuit huis deze boeiende documenten willen ontcijferen.

Literaire Routes

Dwalen door het Den Haag van Jan Siebelink? In Mulisch’ voetsporen door Amsterdam? Het kan met de Literaire Routes App. Deze app voor smartphones biedt 7 literaire wandelingen.

24-5-2018

Nachoem Wijnberg neemt P.C. Hooft-prijs in ontvangst

Nachoem M. Wijnberg heeft donderdag 24 mei de P.C. Hooft-prijs 2018 in ontvangst genomen. De prijs werd hem traditiegetrouw uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum.

Nalatenschap Hans Faverey naar museum

Het Literatuurmuseum heeft de literaire nalatenschap van Hans Faverey verworven. Hiermee heeft het een rijke bron voor poëzie-onderzoek van de twintigste eeuw in huis gekregen.