20 mei 2019

Vacature Raad van Toezicht

Het Literatuurmuseum zoekt per 1 juli 2019 een lid voor de Raad van Toezicht met als aandachtsgebied: financiën.

Projectleider gezocht!

Het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum is op korte termijn op zoek naar een Projectleider Literatuurmuseum.nl (1 fte).

26 maart 2019

Max Velthuijs-prijs voor Sylvia Weve

Sylvia Weve krijgt de Max Velthuijs-prijs 2019. Deze driejaarlijkse oeuvreprijs voor kinderboekenillustraties wordt uitgereikt op 19 september 2019 op een feestelijke bijeenkomst in het museum.

21 februari 2019

Nalatenschappen Wigman en Starik naar museum

Menno Wigman en F. Starik overleden vorig jaar kort na elkaar. Hun overlijden was onverwachts en maakte veel indruk. Het museum verwerft nu hun beider nalatenschappen.

14 januari 2019

Uitreiking Jan Campert-prijzen 2018

Op 20 januari wordt het internationale literatuurfestival Winternachten afgesloten met het Schrijversfeest. Een feestelijk programma rond de uitreiking van de Jan Campert-prijzen.

Gratis Boekenweek-rondleiding

Op 31 maart sluit het Literatuurmuseum de Boekenweek af met een gratis rondleiding over moeders in de literatuur. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt!

18 januari 2019

Marga Minco neemt P.C. Hooftprijs 2019 in ontvangst

‘Literatuur is voor Marga Minco vormgegeven ervaring, het resultaat ook van geheugenarbeid.’ Marga Minco heeft vrijdagmiddag 18 januari de P.C. Hooft-prijs 2019 in ontvangst genomen.

10 januari 2019

Illustraties Philip Hopman naar museum

Philip Hopman heeft het overgrote deel van zijn originele illustraties, inclusief schetsen en voorstudies, overgedragen aan het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum.