het verhaal

476 woorden

Archief

 

"After several hours, someone realized that the missing woman had, in fact, merely changed her clothes, and when she got back on the tour bus no one had realized who she was. She, too, had got gaught up in the search. Now this story is known as the Woman Who Searched for Herself."

The New Yorker 9 november 2015 from Life is Rescues

 

IJslandse baden. Vier verschillende baden, temperaturen: 38C, 40C, 42C, 46C.

Misschien setting.

 

Vilt þú fara sund?

De afkeer naar de Blue Lagoon onder IJslanders en toeristen.

 

"Ook bellen er mensen die eenzaam zijn. Zoals iemand die vertelde dat de hond van zijn buurman onlangs was overleden. 'Oudere mensen die alleen en eenzaam zijn, die gewoon bellen om het bellen. Of het nou hoogopgeleide mensen zijn, of ongeschoolde mensen, werkende mensen, dat maakt niet uit. Alle lagen doen mee.'"

uit AT5 Politie die mensen die pizza willen bestellen via 112 spuugzat 11 februari 2016

 

Bellen met de ambulance vanwege een voedselvergiftiging.

'Hoe oud ben jij?'

'Zesentwintig, hoezo?'

 

Kleinur, er moet heel veel kleinur worden gegeten.

 

"A notable example from 2006 happened when a farmer in Bíldudalur, claiming direct descent from Egill Skallagrímsson, raised a pole with a calf's head attached against another local man with a note attached to the effect that he would not rest until the man was either outlawed or dead. The reason the nithing pole was raised was that the man had run over the former's puppy."

Wikipedia Nithing Pole (Arnar)

 

The golden circle

Negeer the Blue Lagoon, waste water from a nearby powerplant.

 

Waarom wilde de vrouw alleen naar IJsland? Waarom herkende niemand haar? Leek ze op teveel mensen? Was ze te normaal? Had ze met niemand gepraat? Was ze eenzaam? Waarom verwisselde ze haar kleren? Was ze zo hygienisch? Wat liet ze achter? Waar kwam ze vandaan?

 

Piet Feliz (v)

Nederland (in het echt komt ze uit Azie, Korea?)

32 jaar oud

Social Media Entrepreneur (zo wil haar baas dat ze zichzelf noemt, zelf zegt ze dat ze iets met internet doet, maar dat het te saai is om uit te leggen)

Ze houdt niet van praten, ze houdt van dingen doen, ze haat hangen. Ze heeft een keer bij een vriendin een film op de bank gekeken, ze wist niet hoe ze zich moest gedragen, nam oncomfortable posities aan, wist niet wat te doen. Eenzaam is ze niet, ze is omringt door een grote groep van vrienden, en vrienden van die vrienden. De enige langdurige relatie die in stand houdt is met haar broer. Samen geven ze af op hun ouders, die in Groningen wonen en bang zijn voor alles. Als Piet haar moeder vertelt dat ze een maand lang naar IJsland gaat op te survivallen, krijgt haar moeder een paniekaanval.