Colofon

Op Literatuurmuseum.nl brengen we grote en kleine verhalen uit de literatuurgeschiedenis tot leven aan de hand van de schatten die het museum bewaart.

Colofon

Literatuurmuseum.nl is een online platform over de Nederlands literatuur en het literaire erfgoed. Het is onderdeel van de Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief, en opgezet in samenwerking met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING-KNAW).

Op dit platform voor literatuurliefhebbers, wetenschappers en het onderwijs worden grote en kleine verhalen uit de literatuurgeschiedenis tot leven gebracht aan de hand van de schatten die het museum bewaart. Dat gebeurt zowel in persoonlijke artikelen geschreven door hedendaagse schrijvers als in langere, meer beschouwende verhalen geschreven door conservatoren van het Literatuurmuseum, onderzoekers van Huygens ING-KNAW of andere literatuuronderzoekers. Ook de collectie schrijversportretten in het bezit van het museum is online te bekijken in de Nationale Schrijversgalerij.

Dank

Literatuurmuseum.nl is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van het Mondriaanfonds, het VSBfonds, het Ministerie van OCW en Stichting Dioraphte.

De makers van Literatuurmuseum.nl

Redactie: Jennie Barbier (projectleider), Daan Cartens, Jef van Gool (freelance), Aafke van Hoof (freelance), Maaike Kramer, Nadine van Maanen en Bertram Mourits.
Idee: Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief en Huygens ING-KNAW.

Conceptontwikkeling: Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief en Vruchtvlees.

Art direction, design & development: Vruchtvlees,
met ondersteuning van CKDT en Just.

De portretten van de curatoren zijn gemaakt door Rebecca Clarke.

De foto’s van de archiefstukken zijn gemaakt door Michiel Spijkers.

Disclaimer

We hebben getracht alle rechthebbenden van op Literatuurmuseum.nl gebruikt beeld- en archiefmateriaal in te lichten. Wie desondanks aanspraak meent te kunnen maken op het recht van enige afbeelding of ander materiaal op deze website, wordt verzocht contact op te nemen met het Literatuurmuseum. Lees er meer over in de voorwaarden.