← Terug naar overzicht
1 juli 2020

Het museum is weer open!

Vanaf 1 juli is het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum weer geopend. Voor een veilig bezoek hanteert het museum een aantal maatregelen en zijn enkele voorzieningen aangepast.

Plan je bezoek

• In verband met de coronamaatregelen is het museum alleen te bezoeken met vooraf gekochte tickets met vaste start- en eindtijden (online tickets met tijdslots). Op die wijze kunnen wij garanderen dat er nooit teveel bezoekers tegelijk in het museum zijn en dat bezoekers gespreid binnenkomen. Met je e-ticket kun je het museum twee uur bezoeken. Zonder e-ticket is het helaas niet mogelijk het museum te bezoeken.

• Een ticket reserveren kan hier.

• Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Je bent welkom als jij en jouw huisgenoten ten minste 24 uur klachtenvrij zijn.

• In de museumwinkel kan alleen contactloos worden betaald.

• Het is vooralsnog niet toegestaan om foto- of filmopnamen te maken.

• Tijdelijk organiseren we geen rondleidingen. Ook ontvangen we nog even geen schoolgroepen.

Anderhalve meter afstand waarborgen

• We verzoeken je om niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van het tijdslot naar het museum te komen.

• In het museum hebben we met vloerstickers een alternatieve route aangebracht om voldoende ruimte voor een veilig bezoek te waarborgen.

• Iedereen in het museum – bezoekers en personeel – houdt anderhalve meter afstand van elkaar.

• Kom je met een baby of kindje dat nog niet kan lopen, neem dan liefst een draagzak mee. Door de nieuwe maatregelen is er beperkt plek om kinderwagens of buggy’s te stallen. Neem zo min mogelijk spullen mee naar het museum.

• Vanwege het beperkte aantal bezoekers dat we kunnen ontvangen, willen we de kinderen in het Kinderboekenmuseum zoveel mogelijk de ruimte geven. Kom daarom het liefst met 1 volwassene per groepje kinderen naar het Kinderboekenmuseum.

• Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers van het museum op.

Hygiëne

• Het museum maakt oppervlakken zoals trapleuningen, deurklinken en (interactieve) spellen extra vaak schoon. Ook worden de toiletten meerdere keren per dag schoongemaakt.

• Maak op elke verdieping je handen schoon bij een desinfectiezuil.

• Bezoekers krijgen een touchscreenpen waarmee zij de schermen en knoppen kunnen bedienen.

In het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum zijn de volgende voorzieningen aanwezig:

• In het museum zijn slechts twee toiletten geopend. We vragen u zo min mogelijk gebruik te maken van de toiletten. In ieder toilet is ook een verschoningstafel aanwezig.

• De lift in het museum kan gebruikt worden indien noodzakelijk.

• Vanwege de COVID-19 regels is het Museumcafé helaas voorlopig gesloten.

• Gratis kluisjes

• Rolstoel- en buggy-vriendelijk

• WC mindervaliden

• Museumshop

Het Literatuurmuseum blijft natuurlijk ook te bezoeken vanuit huis: literatuurmuseum.nl is 24/7 bereikbaar, altijd en overal. Lees over de literatuur van toen door schrijvers van nu, bezoek online tentoonstellingen of dwaal digitaal door de immense collectie schrijversportretten.