← Terug naar overzicht

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer staat vanaf 9 april centraal in zowel een online tentoonstelling als een presentatie in het museum, gebaseerd op het schrijversarchief dat de schrijver, classicus en dichter vorig jaar aan het museum schonk. T/m 25 september 2022.

Ilja Leonard Pfeijffer is de schrijver van het Boekenweekgeschenk 2022. Het was een lange, stiekem gekoesterde wens: ‘Dat het nu zover is, beschouw ik als een mijlpaal in mijn carrière.’ 

 

Ter viering van de Boekenweek brengt het museum nu een kleine tentoonstelling over Pfeijffer en zijn werk. Het uitgangspunt is zijn schrijversarchief, dat hij vorig jaar aan het museum schonk. Te zien zijn de agenda’s en diverse notitieboekjes, die een bijzonder inzicht bieden in zijn persoonlijk leven en denkwereld, want in tientallen aantekenboekjes is het overgrote deel van zijn oeuvre in eerste aanzet terug te vinden.

 

Speciale aandacht is er in deze tentoonstelling voor Mocanïe, de fictieve eilandengroep tussen Frankrijk en Engeland die als kind al aan Pfeijffers verbeelding is ontsproten. 

 

Openingstijden & tickets