← Terug naar overzicht

Kinderboeken- museum

Bezoek je het Literatuurmuseum? Neem dan ook een kijkje in het Kinderboekenmuseum.

Papiria 

In Papiria strijden kinderen tegen Inktvraat, die het literaire luilekkerland bedreigt. Gewapend met hun fantasie en een Slurper gaan ze op avontuur in Papiria. Ze spelen de leukste, interactieve spellen en maken de held van hun eigen verhaal. Wie klaar is, kan in het Verhalenlab zelf aan de slag in een creatieve workshop. Maak een verhaal, een strip, een rap: alles mag. Zo groeit de verzameling verhalen die Papiria zo hard nodig heeft om Inktvraat te verslaan. 
 

De tentoonstelling Papiria is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. 

 

 

ABC met de dieren mee

Van Nijntje en Elmer tot Keepvogel: in ABC met de dieren mee ontmoeten kinderen al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten. De route door ABC met de dieren mee leidt niet alleen langs alle letters van het alfabet, maar ook langs oude en nieuwe bekenden, waaronder Pim en Pom, en Kikker. Van de E van Eten als Rupsje Nooitgenoeg tot de Z van Ziezo, tijd voor Nachtpannenkoeken! Spelenderwijs ontdekken kinderen letters, klanken en rijmwoorden. En het plezier van (voor)lezen.

 

De tentoonstelling ABC met de dieren mee is geschikt voor kinderen van 2 t/m 6 jaar.
 


Ik ben Kikker

In Ik ben Kikker komen de geliefde boeken van Max Velthuijs tot leven. Kinderen kunnen er van alles ontdekken en doen: schatgraven met Beer, schaatsen met Eend, taarten maken met Varkentje, klussen met Rat en nog veel meer. Net als in de boeken leren kinderen in deze vrolijke doe- en leertentoonstelling over grote emoties als liefde, angst en blijdschap.

De tentoonstelling Ik ben Kikker is geschikt voor iedereen vanaf 0 jaar.

 

Kinderboekenambassade

In het Kinderboekenmuseum vind je ook de enige echte Kinderboekenambassade. De plek waar je de magie van verhalen kunt delen. Hoe? Door in een kort filmpje te vertellen waarom jouw lievelingsboek zo bijzonder is en waarom iedereen het zou moeten lezen.
 
De Kinderboekenambassade is geschikt voor alle leeftijden.