Educatie

Het Literatuurmuseum draagt graag bij aan inspirerend literatuuronderwijs. Naast lessen in het museum in Den Haag bieden wij ook gratis online lespakketten. Ideaal voor een nadere kennismaking met Nederlandse schrijvers.

Neem een kijkje in het archief

Laat leerlingen in 3 minuten kennis maken met de collectie van het Literatuurmuseum.

Ontvang een Literatuurmuseum posterpakket

Verlevendig uw klaslokaal met het Literatuurmuseum posterpakket. De kleurige posters zijn voorzien van prikkelende quotes van schrijvers en dichters. Gratis verzending binnen Nederland.

Ja! Stuur mij het gratis posterpakket

Ik ben onder de indruk van de verdiepingen die ik terugvind in deze verhalen en lespakketten.

Prachtig zoals literatuur wordt gepresenteerd; wat een rijkdom. De combinatie van content, educatie én entertainment zorgt dat ik mooie lessen kan geven.

Alleen enthousiaste lessen zullen tot lezen leiden. De site is een goed handvat voor de docenten om die leuke lessen te geven!

Literatuurlessen in het museum

Op actieve wijze en in een bijzondere omgeving langs hoogtepunten uit de Nederlandse literatuur? Het kan tijdens de museumles Literatuur in anderhalf uur in het Literatuurmuseum in Den Haag.

Online lespakketten

Met onze online lespakketten ontdekken leerlingen op een eigentijdse en toegankelijke manier grote en kleine verhalen uit onze literatuurgeschiedenis. Gratis, compact en in een lesuur toe te passen.

Terug

Ontvang een Literatuurmuseum posterpakket