Educatie

Het Literatuurmuseum draagt graag bij aan inspirerend literatuuronderwijs. Naast lessen in het museum in Den Haag bieden wij ook gratis online lespakketten. Ideaal voor een nadere kennismaking met Nederlandse schrijvers.

Literatuurlessen in het museum

Wil je de leerlingen hun eigen spoken word performance of straatgedicht laten maken? Of wil je dat de leerlingen kennis maken met onze literatuurgeschiedenis of hun eigen leesvoorkeur ontwikkelen? Het Literatuurmuseum biedt een gevarieerd programma voor het voortgezet onderwijs en het mbo. Lees hier meer over de verschillende museumlessen.

Online lespakketten

Met onze online lespakketten ontdekken leerlingen op een eigentijdse en toegankelijke manier grote en kleine verhalen uit onze literatuurgeschiedenis. Ga aan de slag met literatuur en muziek met Anna Enquist of onderzoek de verschillen tussen het boek en de film Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans. Gratis en in een lesuur toe te passen.

Neem een kijkje in het archief

Laat leerlingen in 3 minuten kennis maken met de collectie van het Literatuurmuseum.

Ontvang een Literatuurmuseum posterpakket

Verlevendig uw klaslokaal met het Literatuurmuseum posterpakket. De kleurige posters zijn voorzien van prikkelende quotes van schrijvers en dichters. Gratis verzending binnen Nederland.

Ja! Stuur mij het gratis posterpakket

Prachtig zoals literatuur wordt gepresenteerd; wat een rijkdom. De combinatie van content, educatie én entertainment zorgt dat ik mooie lessen kan geven.

Ik ben onder de indruk van de verdiepingen die ik terugvind in deze verhalen en lespakketten.

Alleen enthousiaste lessen zullen tot lezen leiden. De site is een goed handvat voor de docenten om die leuke lessen te geven!

Terug

Ontvang een Literatuurmuseum posterpakket