Home

We zijn gesloten, morgen zijn we open van 10:30 - 17:00. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Koop je ticket

Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum

Bezoek het familiemuseum in Den Haag, bekijk vernieuwende exposities in het online museum LiteratuurLab of doorzoek het archief.

Actueel

Evenement
>
Kerstvakantie

Winterwens

Waar ben jij het liefst in de winter? Spring jij op het ijs? Of reis je liever af richting de zon? Kom in de kerstvakantie naar het museum en doe mee met een van de vele activiteiten!

>
Vacature

Vrijwilligers gezocht

Vind je het leuk om te assisteren bij onze museumlessen? Ben je bekend met het begeleiden van kinderen en jongeren en heb je affiniteit met (jeugd)literatuur? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees hier meer en reageer snel.

Nieuws
>
Literatuurprijzen

Haagse Literatuurprijzen 2023 toegekend

Drie belangrijke Haagse Literatuurprijzen zijn toegekend aan Tomas Lieske, Rozalie Hirs en Tjibbe Veldkamp. Het museum organiseert de uitreiking op zondag 21 januari 2024 in samenwerking met Internationaal Literatuurfestival Writers Unlimited.

Nieuws
>
Nieuw groepsportret

Renske van Enckevort maakt modern groepsportret voor museum

Het Literatuurmuseum is een bijzonder groepsportret rijker. Beeldend kunstenaar en schrijver Renske van Enckevort portretteerde op Het Conversatiestuk negen hedendaagse schrijvers. Lees hier meer.

Tentoonstelling
>
Bekroonde illustraties

Penselen 2023

Een eigenzinnige kijk op de geschiedenis van de mensheid, een avontuur over het volgen van je dromen en een ontdekkingsreis door het menselijk lichaam: het komt allemaal voorbij in de Penselen-expositie in de galerij van het museum. Lees hier meer.

Nieuws
>
Couperusjaar

Couperusjaar in het Literatuurmuseum

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Louis Couperus overleed. 2023 is daarom uitgeroepen tot Couperusjaar en ook het Literatuurmuseum zet de spotlight op zijn oeuvre. Lees nu meer.

Artikel
>
Keti Koti

Anton de Kom dichtte over vrijheid en liefde

Vrijheid was het onderwerp waarover De Kom zijn hele leven schreef: bevrijd van onderdrukking en vrijheid van beweging. Hij werd beroemd met wat hij schreef over de slavernij in de achttiende en negentiende eeuw, maar in zijn gedichten liet hij zien dat die vrijheid ook in de twintigste eeuw nog bevochten moest worden.

Tentoonstelling
>
Max Velthuijs

Nieuw: Ik bof dat ik een kikker ben

‘Kikker is kunst, Kunst met een grote K,’ zei illustrator Marije Tolman ooit. Het museum viert met deze tentoonstelling het honderdste geboortejaar van Kikkers geestelijk vader: Max Velthuijs. Ontdek het leven en werk van de Haagse ‘schrijvenaar’ en laat je verrassen door zijn originele illustraties!

Nieuws
Magazijn de Zon in Utrecht >
Huisvesting

Het museum is welkom in Utrecht

Het museum en gemeente Utrecht hebben een intentieovereenkomst getekend voor de komst van dit rijksmuseum naar Utrecht. In het iconische Magazijn De Zon hoopt het museum, dat nu nog in Den Haag is gevestigd, vanaf 2025 zijn deuren te openen voor bezoekers van alle leeftijden.