We zijn vandaag geopend van 9.00 - 17.00 uur Koop je ticket

Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum

Bezoek het museum voor jong en oud in Den Haag, bekijk vernieuwende online exposities in het LiteratuurLab of doorzoek het archief.

Actueel

Evenement
Vrijdag 16 september

BoekTok Live

Kom vrijdagavond 16 september naar het gratis festival BoekTok Live in het museum en ontmoet je favoriete YA-schrijvers en populaire BookTokkers.

Nieuws
15 t/m 26 augustus

Werkzaamheden

In week 33 en week 34 worden werkzaamheden uitgevoerd in het museum. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek!

Nieuws
Collectie

Museum verwerft nalatenschap Ingrid Jonker

Het museum heeft een bijzondere collectie verworven: handschriften, typoscripten, agenda’s, brieven en persoonlijke documenten van de Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker. Ter ere van deze aanwinst opent op zaterdag 27 augustus een kleine expositie.

Evenement
9 juli t/m 4 september

Zomertekenschool

Het museum opent tijdens de zomervakantie weer de deuren van de Zomertekenschool. Volg masterclasses van echte illustratoren!

Nieuws
Literatuurprijzen

Max Velthuijs-prijs voor Philip Hopman

Philip Hopman krijgt de Max Velthuijs-prijs 2022. ‘Een illustrator die nergens voor terugdeinst,’ aldus de jury. Het museum organiseert in november de feestelijke prijsuitreiking.

Online expositie
Remco Campert

De tijd duurt één mens lang

Wat was het geheim van Remco Campert? Kom alles te weten over zijn leven en werk en laat je verrassen door unieke foto’s uit het archief.

Artikel
Remco Campert

De vrolijkste tussen de serieuze Vijftigers

Remco Campert was de laatste Vijftiger. Zijn hele leven stond hij midden in de literaire wereld – zelfs al had die wereld aan het eind van zijn leven een geheel ander karakter.

Tentoonstelling
Vanaf september

Back Street

In de nieuwe young adult tentoonstelling Back Street ontdekken jongeren van 14 tot 20 jaar de kracht van taal en literatuur. Thema’s als rouw, liefde, heldendom en opkomen voor je idealen staan centraal.

Nieuws
Organisatie

Nieuw in de Raad van Toezicht

Rashid Azimullah en Marjolein van Breemen zijn benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum.