We zijn vandaag geopend van 10.30 - 17.00 uur Koop je ticket

Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum

Bezoek het museum voor jong en oud in Den Haag, bekijk vernieuwende online exposities in het LiteratuurLab of doorzoek het archief.

Actueel

Nieuws
Lift tijdelijk buiten gebruik

Let op: liftwerkzaamheden

De bezoekerslift is momenteel niet te gebruiken. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek!

Vacature

Voorzitter Raad van Toezicht

Het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum zoekt per 1 november 2022 een voorzitter van de Raad van Toezicht. Lees hier meer!

Evenement
Zaterdag 8 oktober

Museumnacht

Op zaterdagavond 8 oktober openen de Haagse musea hun deuren. Kom langs in het Literatuurmuseum en ontdek de mooiste verhalen!

Kinderboekenweek

Gi-ga-groene herfst

De hele maand oktober staat in het teken van gi-ga-groen. Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken!

Artikel
Nieuwe aanwinst

De oorlogsbrieven van Lucebert

De brieven die Lucebert schreef aan een jeugdvriendin zitten vol jeugdige hartstocht en overmoed, maar het zijn ook brieven met een vaak schokkende inhoud. 

Artikel
Ingrid Jonker

In de handen van Ingrid Jonker veranderde alles in poëzie

Ingrid Jonker had een ingewikkeld en te kort leven. Maar ze was vooral dichter, iemand in wier handen een nietszeggend opschrijfboekje kon veranderen in poëzie.

Artikel
Adriaan Jaeggi

‘Beste Roman, ik ben geen babbelbox’

Als onwetende jonge schrijver correspondeerde Roman Helinski met Adriaan Jaeggi. In het Literatuurmuseum haalt hij herinneringen op aan de veel te vroeg overleden auteur.

Nieuws
Literatuurprijzen

Max Velthuijs-prijs voor Philip Hopman

Philip Hopman krijgt de Max Velthuijs-prijs 2022. ‘Een illustrator die nergens voor terugdeinst,’ aldus de jury. Het museum organiseert in november de feestelijke prijsuitreiking.

Online expositie
Remco Campert

De tijd duurt één mens lang

Wat was het geheim van Remco Campert? Kom alles te weten over zijn leven en werk en laat je verrassen door unieke foto’s uit het archief.