We zijn vandaag geopend van 09.00 - 17.00 uur Koop je ticket

Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum

Bezoek het museum voor jong en oud in Den Haag, bekijk vernieuwende online exposities in het LiteratuurLab of doorzoek het archief.

Actueel

Let op
2 t/m 18 december

Museum deels gesloten

Het museum vernieuwt de vloeren van de afdeling voor 0-6-jarigen. Daarom zijn van vrijdag 2 t/m zondag 18 december ABC met de dieren mee, Ik ben Kikker en de Voorleestent niet toegankelijk.

Artikel
Kees van Kooten en Remco Campert

‘Hij was de leukste en de grootste. Echt. Verdomme’

In het Literatuurmuseum liggen honderden ansichtkaarten van Kees van Kooten aan Remco Campert. Thomas Heerma van Voss sprak met Van Kooten over Remco en hun decennia omspannende vriendschap.

Werken bij het museum
Vacatures

Collega’s gezocht

Kom werken bij het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum! Dé plek waar kinderen en volwassenen op een inspirerende manier verhalen ontdekken, beleven en maken. We zoeken publieksbegeleiders, horecamedewerkers en floormanagers.

Nieuws
Literatuurprijzen

Max Velthuijs-prijs uitgereikt aan Philip Hopman

Philip Hopman heeft de Max Velthuijs-prijs ontvangen, de driejaarlijkse oeuvreprijs voor Nederlandse illustratoren van kinderboeken. Het Literatuurmuseum organiseerde de feestelijke uitreiking in Den Haag.

Nieuws
Literatuurprijzen

Haagse Literatuurprijzen 2022 toegekend

In het radioprogramma Kunststof zijn de winnaars bekendgemaakt van vier belangrijke Haagse Literatuurprijzen. Deze prijzen worden op 12 februari 2023 uitgereikt aan Marion Bloem, Dominique De Groen, Donald Niedekker en Marjan Slob. Het Literatuurmuseum organiseert de toekenning en de uitreiking van de Haagse Literatuurprijzen.

Nieuws
Nieuwe aanwinst

Literatuurmuseum verwerft collectie Frans Erens

Frans Erens is niet de bekendste schrijver van de Tachtigers, maar hij was een belangrijke spin in het web van de Nederlandse literatuur. Hij introduceerde het werk van Baudelaire in Nederland en correspondeerde met zo’n beetje alle belangrijke schrijvers en kunstenaars van zijn tijd.