Home

Wij zijn vandaag geopend van 09:00 tot 17:00. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Koop je ticket

Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum

Bezoek het familiemuseum in Den Haag, bekijk vernieuwende exposities in het online museum LiteratuurLab of doorzoek het archief.

Actueel

Evenement
>
Voorjaarsvakantie

Spiegels en ramen

Ontdek, beleef en maak bekende én nieuwe verhalen in de voorjaarsvakantie. Voor stoere boekenwurmen, dromerige doeners en alle anderen die van mooie verhalen houden! Het wordt een vakantie vól mooie verhalen en natuurlijk ga je zelf aan de slag!

>
Vacature

Gezocht: Floormanagers

Ben jij een enthousiaste teamspeler die graag wil dat alles op rolletjes verloopt? Dan ben je van harte welkom bij het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum!

Nieuws
>
Jonge Stadsdichter van Den Haag

Den Haag benoemt de nieuwe Jonge Stadsdichter

Adelina Ignat is de nieuwe Jonge Stadsdichter van Den Haag. Haar voordracht van het gedicht ‘Bubbel’ gaf tijdens de finale van de middelbare scholen-wedstrijd de doorslag en zij mag zich in 2024 de Jonge Stadsdichter van Den Haag noemen. Lees meer.

Nieuws
>
Nationale Voorleesdagen

Voorleesontbijt in het Kinderboekenmuseum

Ook dit jaar deed het Kinderboekenmuseum weer mee aan het Voorleesontbijt, het startmoment van de Nationale Voorleesdagen. Directeur Aad Meinderts las het Prentenboek van het jaar voor. Lees meer!

LiteratuurLab
>
Artikel

‘Wat is er dat ons bindt?’ Sonja Prins in Ravensbrück

In het concentratiekamp Ravensbrück schreef dichter Sonja Prins een Duitstalige bewerking van A Midsummer Night’s Dream. ‘Bij het licht van een oliepitje’ en met ‘stompjes potlood’ creëerde zij een toneelstuk waarmee de spanningen tussen de gevangenen in het kamp overbrugd werden. Lees het hier.

Nieuws
>
Literatuurprijzen

Haagse Literatuurprijzen 2023 uitgereikt

Op zondag 21 januari organiseerde het Literatuurmuseum de feestelijke uitreiking van de Haagse Literatuurprijzen in samenwerking met Internationaal Literatuurfestival Writers Unlimited. Lees meer.

>
Vacature

Vrijwilligers gezocht

Vind je het leuk om te assisteren bij onze museumlessen? Ben je bekend met het begeleiden van kinderen en jongeren en heb je affiniteit met (jeugd)literatuur? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees hier meer en reageer snel.

Nieuws
>
Jubileumnummer De Revisor

Revisor x Literatuurmuseum!

Vanaf nu verkrijgbaar: Revisor #38, een special in samenwerking met het Literatuurmuseum! Met bijdragen van: Jos Nargy, Nadia de Vries, Maite Karssenberg, Mahat Arab, Marjolein Visser, Kees ‘t Hart, Sophia Blyden, Thomas Heerma van Voss, Dean Bowen, Lucas de Waard, Johan Kuiper en Lisa Rooijackers.

Nieuws
>
Literatuurprijzen

P.C. Hooft-prijs 2024 toegekend

P.C. Hooft-prijs 2024 is toegekend aan Astrid Lampe. 'Het winnen van zo’n prestigieuze oeuvreprijs voelt als een doorbraak.’ Het Literatuurmuseum organiseert eind mei de uitreiking van deze belangrijke Nederlandse literatuurprijs.

Nieuws
>
Nieuw groepsportret

Renske van Enckevort maakt modern groepsportret voor museum

Het Literatuurmuseum is een bijzonder groepsportret rijker. Beeldend kunstenaar en schrijver Renske van Enckevort portretteerde op Het Conversatiestuk negen hedendaagse schrijvers. Lees hier meer.