Lessen in het museum

Dwalen door de wereld van de literatuur? Bezoek met uw leerlingen het Literatuurmuseum in Den Haag. Ook hier komen schrijvers van toen en nu tot leven aan de hand van de literaire schatten die het museum beheert.

Let op! Het Literatuurmuseum wordt vernieuwd en daarom zijn van 6 september t/m 6 oktober geen lessen in het museum mogelijk. Vanaf 7 oktober bieden wij een aangepaste museumles aan. Mail naar groepsbezoek@literatuurmuseum.nl voor meer informatie.

Museumles

Literatuur in anderhalf uur

Tijdens een bezoek aan het museum ontdekken leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo op een actieve wijze kennis hoogtepunten uit de Nederlandse literatuurgeschiedenis.

Doel:

De leerling maakt kennis met literaire grootheden en kent/hanteert literaire begrippen

Meer informatie

De museumles Literatuur in anderhalf uur leidt leerlingen langs grote en kleine verhalen uit onze literatuurgeschiedenis. Na een korte introductie gaan de leerlingen voorzien van vragen en opdrachten onder begeleiding op ontdekkingstocht door het museum.


Neem voor meer informatie contact met ons op via groepsbezoek@literatuurmuseum.nl.

Praktisch

Doelgroep: bovenbouw havo en vwo
Kosten: € 6 per leerling, begeleiders gratis
Groepsgrootte: 30 leerlingen per museumdocent

Reserveer via 070-333 96 66 of mail naar

groepsbezoek@literatuurmuseum.nl

Museumlessen voor brugklas

Bij het Literatuurmuseum vindt u ook het Kinderboekenmuseum. Hier maken leerlingen kennis met jeugdliteratuur, waarbij leren, beleven en doen centraal staan. Alle lessen stimuleren de eigen fantasie en wakkeren plezier in lezen aan.

Online lespakketten

Met onze online lespakketten ontdekken leerlingen op een eigentijdse en toegankelijke manier grote en kleine verhalen uit onze literatuurgeschiedenis. Gratis, compact en in een lesuur toe te passen.