Lessen in het museum

In de nieuwe tentoonstelling Back Street ontdekken en beleven jongeren een breed scala aan literaire teksten, waaronder romans, spoken word, (rap)muziek en (Instagram)poëzie. Tijdens de museumles gaan de leerlingen ook zelf aan de slag met tekst en beeld. Thema’s als rouw, liefde, heldendom en opkomen voor je idealen komen aan bod in tien interactieve spellen. Back Street is een inspirerende ervaring om uw leerlingen de kracht van taal en literatuur te laten ontdekken.

Wilt u een museumles inplannen in het schooljaar 2022-2023? Mail naar groepsbezoek@literatuurmuseum.nl of bel naar 070-3339631 voor meer informatie.

Museumlessen voor brugklas

Bij het Literatuurmuseum vindt u ook het Kinderboekenmuseum. Hier maken leerlingen kennis met jeugdliteratuur, waarbij leren, beleven en doen centraal staan. Alle lessen stimuleren de eigen fantasie en wakkeren plezier in lezen aan.

Online lespakketten

Met onze online lespakketten ontdekken leerlingen op een eigentijdse en toegankelijke manier grote en kleine verhalen uit onze literatuurgeschiedenis. Gratis, compact en in een lesuur toe te passen.