Route en bereikbaarheid

Het museum is goed bereikbaar met ov, auto en fiets.

Het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum is gehuisvest in het Koninklijke Bibliotheek-gebouw, naast Den Haag Centraal. De hoofdingang van het complex biedt toegang tot de entree van het museum, deze bevindt zich op de eerste etage. 

 

Openbaar vervoer

 

Het museum ligt naast Den Haag Centraal en is goed bereikbaar met de tram en diverse stads- en streekbussen. Je loopt in 2 minuten van Den Haag Centraal naar het museum. Neem in de stationshal de uitgang naar het Anna van Buerenplein en steek het plein over. Neem de doorgang recht voor je, passeer de entree van de Tweede Kamer en loop naar de hoofdingang van het Koninklijke Bibliotheek-gebouw zietaan. Het museum bevindt zich op de eerste verdieping. 
 

Per auto

 

Het museum bevindt zich vlakbij de uitvalswegen naar Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Vanaf het Prins Clausplein de A12 richting Den Haag aanhouden en blijven volgen (dit is de Utrechtse Baan). Neem afrit 2 (P-Centrum).

 

Direct naast het museum kun je parkeren in parkeergarage Centraal Station/New Babylon. Bezoekers van het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum kunnen voordelig een parkeerplek online reserveren. Meer informatie over het vooraf reserveren van een parkeerplek lees je op deze website van Qpark.

 

Door de komst van onze nieuwe buren, de Tweede Kamer, kan het zijn dat onze ingang vanwege speciale gelegenheden minder toegankelijk is. Je kunt het museum ook altijd bereiken via de ingang van het Nationaal Archief (Prins Willem-Alexanderhof 20). 

 

Adres

 

Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum

Prins Willem-Alexanderhof 5 

2595 BE  Den Haag