1 t/m 30 oktober 2022

Gi-ga-groene herfst

De Kinderboekenweek (5-16 oktober) stond dit jaar in het teken van gi-ga-groen. In het museum blijven we dit thema de hele maand oktober vieren! Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken!

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. In het museum vieren we de hele maand oktober het gi-ga-groene thema. Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden.

 

Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken! Kom dwalen door het Dappere Doorzetterswoud in Papiria, brouw met kruiden een heksenbrouwsel in de Dekelse Duivelsgrot of ga op avontuur in het Sprookjesbos in het Diepe Denkersdal. 

 

Doorlopende workshop Kleurrijke natuur 


Na je tocht door de tentoonstelling Papiria bedenk je een verhaal waar natuur de hoofdrol in speelt! Gaat jouw verhaal over dieren of planten? Of is jouw hoofdpersonage gewoon gi-ga-groen? In het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum kan en mag alles! De workshop kun je de hele maand oktober in het Verhalenlab doen. 

 

Vertelvoorstellingen Verhalendame

 

Tijdens de herfstvakantie is ook de Verhalendame weer van de partij. Van maandag 24 oktober tot en met vrijdag 28 oktober vertelt zij de mooiste mythen van over de hele wereld. Kom naar het Verhalentheater en laat je verwonderen.


Wanneer: maandag 24 t/m vrijdag 28 okt
Tijd: 10.30, 11.00, 11.30 uur voor 2 jaar en ouder
13.00, 13.30, 14.00 uur voor 7 jaar en ouder

 

Reserveren is niet nodig. De workshop is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum.