7 oktober 2023

Museumnacht

Heb je een kaartje voor de uitverkochte Museumnacht op zaterdagavond 7 oktober? Kom langs in het Literatuurmuseum voor een avond vol muziek, poëzie en lekkere hapjes!

Op de foto met Eline Vere

De debuutroman Eline Vere van de Haagse schrijver Louis Couperus was meteen een succes. Kom naar het museum, dompel je onder in het Den Haag van de eind 19de eeuw en ga op de foto met Eline Vere!

 

Performing poetry met Dean Bowen 

Performer en dichter Dean Bowen komt tijdens de Museumnacht naar het Literatuurmuseum en laat je in 25 minuten kennis maken met poëzie en spoken word. Dean leert je in deze workshop de de drie onderdelen van spoken word bij elkaar te brengen: tekst, het lichaam en je stem. Iedereen kan meedoen! 

 

BRASSA

De Utrechtse band BRASSA blaast je de dansvloer op met haar funky muziek. Deze zevenkoppige band maakt muziek op trompetten, saxofoons, percussie en drums. Hun muzikale beats knallen het dak eraf, want door de invloeden van funk, disco en dance zal je niet stil blijven zitten!

 

Workshop ‘Liefde gaat door de maag’ van Studio Maky

De liefde is veel bezongen in de literatuur, maar gelukkig gaat de liefde ook vaak gewoon door de maag! Deze workshop staat volledig in het thema van liefdesverhalen en lekker eten. Maak je eigen literaire fortune cookie! 

Wil je je na de workshop nog meer onderdompelen in liefdesverhalen? Bezoek dan onze fototentoonstelling Schrijvers en de liefde!
 

Optreden Jonge Stadsdichter Chelsey Valentina

Den Haag kent sinds dit jaar voor het eerst een Jonge Stadsdichter. Chelsey Valentina won op Nationale Gedichtendag de schrijfwedstrijd en mag zich een jaar lang Jonge Stadsdichter noemen. Ze schrijft over de stad, de inwoners en alle thema’s die hier spelen. Het Literatuurmuseum is trotse partner van dit project. Natuurlijk mag zij niet ontbreken op de Museumnacht! 

 

Literaire bar

Even genoeg van alle indrukken en is het tijd voor een beetje extra ontspanning? Kom naar de literaire nachtclub in het Literatuurmuseum. Hier drink je de favoriete drankjes van schrijvers en laat je je beste dansmoves zien.

 

De Museumnacht is van 20.00 tot 01.00 uur. Nadat je in het Literatuurmuseum bent geweest, kun je ook nog langs bij onze buren. De Koninkijke Bibliotheek, het RKD en het Nationaal Archief hebben ook een mooi programma voor je in petto!