8 oktober 2022

Museumnacht 2022

Op zaterdagavond 8 oktober openen de Haagse musea hun deuren. Kom langs in het Literatuurmuseum en ontdek de mooiste verhalen!

Museumnacht Den Haag

Bestel hier je tickets!

Tijdens de Museumnacht zet het Literatuurmuseum de nieuwe tentoonstelling Back Street in de spotlight. Maak kennis met hedendaagse schrijvers in de Gym, leer verleiden met taal in de Limousine of geef jezelf bloot in het spel de Tattooshop. 

 

Q&A Splinter Chabot

Tijdens de Museumnacht komt schrijver Splinter Chabot naar het museum! Je kent hem van de bestseller Confettiregen en zijn nieuwe boek Roze brieven. Hij gaat ons alles vertellen over het schrijverschap. Dat móet een feestje worden! Kom naar het Verhalentheater in het Literatuurmuseum om 20.30 uur of om 22.30 uur en stel hem al je vragen. Natuurlijk is hij er ook om jouw boek te signeren van 21.15 tot 21.45 uur. 

 

Literaire cocktailbar

Even genoeg van alle indrukken en is het tijd voor een beetje extra ontspanning? Kom naar de literaire nachtclub in het Literatuurmuseum. Hier drink je de favoriete drankjes van schrijvers en laat je je beste dansmoves zien.

 

Tuig Literaire Tattooshop

Kom naar het museum en laat je tatoeëren. Kies je favoriete dichtregel of schrijf er zelf één en laat deze door onze literaire tatoeëerders op je arm, buik, been of voorhoofd zetten. En geen paniek, hij verdwijnt gewoon weer na een tijdje…  
 
Wil je nog meer tattoos ontdekken? Speel dan ook het spel in de Tattooshop in onze nieuwe tentoonstelling Back Street.

 

Spoedcursus Spoken Word

Woordkunstenaar Elten Kiene komt tijdens de Museumnacht naar het museum en maakt van iedereen in 25 minuten een echte spoken word artiest. Ben jij een woordkunstenaar? Heb jij altijd al willen performen of heb je juist podiumvrees? Deze spoedcursus is voor iedereen, dus doe mee!  

Na de workshop kun je je nieuwe talent gelijk laten zien in het spel het Protesthonk in de tentoonstelling Back Street.
De workshops zijn om 20.30, 21.30 en 22.30 uur. 

 

Jonge Stadsdichter Collectief

Den Haag kent sinds dit jaar het Jonge Stadsdichter Collectief. Vier jonge enthousiaste dichters schrijven over de stad, de inwoners en alle thema’s die hier spelen. Het Literatuurmuseum is trotse partner van dit collectief. Natuurlijk mogen zij niet ontbreken op de Museumnacht!

Kom om 21.00 uur en om 22.00 uur luisteren naar Nachoua, Nart, Insaf en Khadija. Laat je verrassen door deze woordkunstenaars!

 

Boekensnackbar

Ben je op zoek naar goed leesvoer? In de boekensnackbar vind je de beste literaire hapjes. Doe de test in de boekensnackbar, kom erachter welk boek bij jou past en trek jouw boek uit de muur!


 

Voor de Museumnacht heb je een speciaal entreeticket nodig. Koop hier je ticket en bekijk het volledige programma van de Museumnacht.