10 t/m 25 februari 2024

Spiegels en ramen

Ontdek, beleef en maak bekende én nieuwe verhalen. Voor stoere boekenwurmen, dromerige doeners en alle anderen die van mooie verhalen houden!

De voorjaarsvakantie staat in het teken van spiegels en ramen. Een spiegel staat voor verhalen waar je jezelf in herkent, en ramen dienen als venster naar nieuwe werelden. Het wordt een vakantie vól mooie verhalen en natuurlijk ga je zelf aan de slag! 
 

 

Masterclasses

Het museum opent op 3 februari de illustratietentoonstelling Talent in beeld met werk van de net afgestudeerden van de opleiding Venster Academy. Zes talentvolle illustratoren geven je deze voorjaarsvakantie in duo's een masterclass. Doe mee en ontdek de illustrator in jezelf! 

 

Reserveren voor het museumbezoek en de masterclasses is verplicht. 

 

Door het raam naar binnen

Datum: zondag 18 februari

Tijd: 11:00 - 12:00

Leeftijd: 7+

 

Niet alleen van buiten, maar ook van binnen ben je uniek. Tijdens deze masterclass wordt jouw hoofd een kijkdoos. Laat zien wat er in jou afspeelt. Beeld uit wat jou blij maakt, wat je graag doet, waar je veel over nadenkt of waar je op hoopt. Majken Enequist en Irene de Kroon gluren met je mee naar binnen, en leren je hoe je het beste weer kan geven wat er al die tijd al in je hoofd zat!

 

Spiegelportret

Datum: woensdag 21 februari

Tijd: 11:00 - 12:00

Leeftijd: 7+

 

Kijk jij vaak écht goed naar jezelf in de spiegel? Naar elk haartje, alle sproetjes of naar je wenkbrauwen? In deze masterclass bestudeer je jezelf aandachtig en leer je van Sylvia Thijssen en Hilde Peters hoe je een gezicht kunt tekenen én kunt vormgeven met aparte materialen, zoals aluminiumfolie en touw.

 

Er is meer dan je ziet

Datum: zondag 25 februari

Tijd: 11:00 - 12:00

Leeftijd 18+

 

Net als een mens heeft een huis een binnen- en een buitenkant en een eigen verhaal. Ga met Gitta Pardoel en Monica Hajek aan de slag met het maken van een complex huis dat je door te vouwen zowel van binnen als van buiten kunt bekijken. In deze masterclass speel je met verwachtingen, fantasie en creativiteit. Ontdek wat jouw huis bijzonder maakt, leer van elkaar en ontdek dat elke situatie, hoe complex dan ook, twee kanten heeft.

 

 

 

Vertelvoorstelling Verhalendame 

De Verhalendame is natuurlijk weer van de partij! Ze vertelt verhalen over dieren en mensen die zichzelf kunnen zijn. Ontroerend, vrolijk en bijzonder! Schuif aan en ontdek ieder halfuur een nieuw verhaal. 

 

Datum: 19 tot en met 23 februari 
Tijd:
10.30, 11.00 en 11.30 uur voor 2 jaar en ouder
13.00, 13.30 en 14.00 uur voor 7 jaar en ouder

 

 

Doe-het-zelf workshop Kijk ’ns! 

Tijdens de vakantie creëer je in het Verhalenlab je eigen spiegel en raam. Als je naar buiten kijkt zie je niet alleen de werkelijkheid, maar ook dingen die er misschien niet echt zijn. Chocoladehuizen, vliegende panda's, rondrennende koekjes en lachende bomen. Wat zie jij om je heen? Hoe ziet jouw wereld eruit? Door jouw raam is niks onmogelijk! 

 

 

Ontmoet de talenten 

Op zaterdag 3 februari opent het museum de nieuwe illustratietentoonstelling Talenten in beeld. Deze tentoonstelling toont het werk van: Majken Enequist, Monica Hajek, Irene de Kroon, Marieke van Leeuwen, Sylvia Thijssen, Hilde Peters, Jettie Scholten, Gitta Pardoel, Sanne van Schoten en Niek Schuil . Dwaal langs hun originele, persoonlijke illustraties en laat je inspireren door deze tien visuele storytellers. Lees hier meer over de expositie! 

 

Wist je dat deze talenten op zondag 4, 11 en 18 februari korte

familierondleidingen geven? 
 

 

 

 

Let op! Tijdens de voorjaarsvakantie kan het druk zijn. Koop je ticket voor het museum dus vooraf! 
 

 

Illustratie uit Iedereen telt mee van Kristin Roskifte