29 oktober 2023

Vriendendag

Op zondag 29 oktober presenteert Adriaan van Dis in het museum een bijzondere, feestelijke bijeenkomst over E. du Perron. Reserveer nu!

Eindredacteur Kees Snoek zal een korte lezing geven over het boek De Onzekeren, E. du Perrons 'onvoltooide' in 95 ontwerpen en geïnterviewd worden door Van Dis. De middag wordt opgeluisterd door een muzikaal optreden van Myrthe van de Weetering en een bijdrage van Ellen Deckwitz.

 

Eddy du Perron (1899-1940), werkte aan een reeks romans en novellen ‘De Onzekeren’, waarvan al één roman was verschenen toen hij op 14 mei 1940 stierf. In zijn nalatenschap bevond zich een map met teksten, ‘ontwerpen’, die tezamen het skelet vormen van zijn onvoltooide megaproject. Herman Verhaar (1944-2010) en Ronald Spoor (1941-2022) zijn de bezorgers van deze editie. De bijeenkomst is ook een hommage aan Ronald Spoor en Herman Verhaar.

 

Reserveren is verplicht. Toegang voor de Vriendendag is €10,-. Vrienden van het Literatuurmuseum worden ook verzocht via de website te reserveren, maar hebben uiteraard gratis toegang.