27 april t/m 10 mei 2024

Vrolijke vogels in de meivakantie

In de meivakantie vieren wij de lente, met fluitende en kwetterende vogels! Dus ontdek, beleef en maak de vrolijkste vogels.

Tijdens de meivakantie draait het museum om het thema Vrolijke vogels. 

In de galerij is een illustratietentoonstelling van directeur Aad Meinderts te zien. Hij dook het archief in en koos uit de immense collectie zijn persoonlijke favorieten. Hoe verschillend de hier getoonde werken ook zijn, ze hebben één ding gemeen: ze zijn stuk voor stuk een lust voor het oog.  Een van deze illustraties is van Octavie Wolters, een illustrator die vaak inspiratie uit de natuur haalt en ook veel vogels illustreert.

 

‘Geluk is een vogel, de liefde ervoor.’

 

Geïnspireerd op haar werk kun je de gehele vakantie allerlei vrolijke vogelactiviteiten volgen. 

 

Masterclass linosnede

Schrijver en kunstenaar Octavie Wolters vraagt zich al haar hele leven af hoe vogels tegen de dingen aan kijken. Hoe mooi zou het zijn om met hen te kunnen praten... Zien zij de natuur hetzelfde als wij? Zilveren Penseelwinnaar Octavie Wolters maakt altijd prachtige lino's. Tijdens deze hele speciale workshop leer jij de techniek van lino's door kunstenaar Melinda Koopman. Doe mee! 

 

Datum: 1 mei
Leeftijd: 7 jaar en ouder
Tijdstip: 11.00 uur 

 

Masterclass Vreemde Vogels 

De meivakantie is hét moment om lekker naar buiten te gaan. Verzamel in het park, het strand of de duinen de leukste schelpen, takken en blaadjes. Neem ze mee naar het museum en ga samen met kunstenares Anke van den Burg aan de slag met een vreemde vogel, gemaakt van materialen uit de natuur. Het resultaat wordt heel leuk! 

 

Datum: 28 april
Leeftijd: 7 jaar en ouder
‚ÄčTijdstip: 11.00 uur

 

Masterclass Vuurvogel 

Djenné is de illustrator van het boek De vuurvogel, dat zij samen met Bette Westera maakte. Het boek gaat over een prins die de strijd aan gaat met een onsterfelijke reus. Gelukkig wordt hij daarbij bijgestaan door de meest schitterende vogel die hij ooit heeft gezien…  
Gouden Penseel winnaar Djenné Fila leert je de fijne kneepjes van het vak. Samen met haar maak je je eigen vuurvogel!

 

Datum: 4 mei
Leeftijd: 7 jaar en ouder
‚ÄčTijdstip: 11.00 uur

 

Let op! Voor de masterclasses is reserveren verplicht. 

 

 

Vertelvoorstellingen Verhalendame 

Natuurlijk is de Verhalendame ook weer van de partij. Voor jong en oud vertelt zij de vrolijke en spannende verhalen over vogels!

 

Wanneer: Maandag t/m vrijdag, m.u.v. Hemelvaartsdag

Leeftijd en tijden:

11:00 uur 2-6 jaar 

11:30 uur 7-13 jaar 

13:00 uur 2-6 jaar 

13:30 uur 7-13 jaar

 

Doorlopende workshop Paradijsvogel

Maak in de DIY-workshop de mooiste, kleurrijkste en vrolijkste vogels in het Verhalenlab. Met een donkere achtergrond en de felste neonkleuren komt jouw vogel helemaal tot leven!