23 december 2023 t/m 7 januari 2024

Winterwens

Het einde van het jaar is in zicht. Het is de tijd om je wensen uit te spreken, voor jezelf of voor een ander. In de kerstvakantie staat het museum daarom in het teken van jouw eigen winterwens.

Hoe voel jij je in de winter? Wil je het liefst buiten spelen in de sneeuw, sleeën en sneeuwballen gooien, net als Kleine IJsbeer? Eis jij ook ijs, net als Floddertje? Of blijf je liever warm binnen, in je pyjama op de bank, net als een egel? Sommige kinderen willen het liefst elke winter zichzelf lanceren naar een warmere plek ver weg, zoals Abeltje dat deed in de lift, en pas terugkomen als de zon weer schijnt.  

 

Iedereen heeft een wens, vooral in de winter als het ijs de tijd even lijkt te bevriezen en je stil staat bij wat jij het liefst zou willen. Waar verlang jij het meest naar? Wat is jouw winterwens? 

Tijdens de kerstvakantie zijn er aangepaste openingstijden, bekijk de ticketshop  voor de actuele informatie. 

 

 

Masterclass Dahlia's Tovergrootoma

Illustrator Aida de Jong leest voor uit het boek Dahlia's Tovergrootoma van haarzelf en Najat Kaddour, waar Dahlia's bovennatuurlijke overgrootoma Jedaa uit Marrokko haar leert om zichzelf te zijn als ze ergens bij wil horen. Dat doet ze op een wel héél bijzondere manier. Dahlia heeft een winterwens, en jij vast ook! Maak in deze masterclass je eigen wenstkistje en laat de magie je wens doen uitkomen! 

 

Datum: 28 december

Tijd: 11.00-12.00 uur 
Leeftijd: 4 jaar en ouder  
Reserveren verplicht. In principe gaan ouders niet mee naar de masterclass. De laatste 15 minuten kunnen zij komen kijken. 

 

 


Masterclass Marieke Nelissen  

 

Kinderboekenillustrator Marieke Nelissen heeft dit jaar met het boek Ze hadden hun schaapjes geteld de Zilveren Penseel gewonnen. De originele illustraties zijn te zien in het museum. Het is een spannend boek, met avonturen, heldhaftige karakters, wolven, en veel natuur. Tijdens deze workshop geeft Marieke jou de beste tips om mooie landschappen te maken. Naar welk landschap verlang jij in de winter? Welke avonturen hoop jij daar mee te maken? 

 

Datum: 2 januari 

Tijd: 11.00-12.00 uur 
Leeftijd: 7 jaar en ouder  
Reserveren verplicht. In principe gaan ouders niet mee naar de masterclass. De laatste 15 minuten kunnen zij komen kijken. 

 

 

 

Masterclass De sneeuwkoningin

 

Aida de Jong is illustrator van het nieuwste boek van Bette Westera, De sneeuwkoninging. Aida leest voor uit dit boek over een ijzige koningin, vriendschap, heldhaftigheid en liefde, waarin een nieuwe blik wordt geworpen op de klassieker van Hans Christian Andersen. Luister naar het verhaal en maak je eigen magische sneeuwvlokje! 

 

Datum: 3 januari

Tijd: 11.00-12.00 uur 
Leeftijd: 7 jaar en ouder  
Reserveren verplicht. In principe gaan ouders niet mee naar de masterclass. De laatste 15 minuten kunnen zij komen kijken. 

 

 


Masterclass winterwenskaart 

 

Illustrator en kunstenaar Anke van de Burg gaat samen met de kinderen aan de slag met het maken van een winterwenskaart. In de winter denk je vaak aan anderen en ben je graag samen. Wie wens jij iets toe? Maak een collage op een ansichtkaart, schrijf je allermooiste wens erop en verras een dierbare! 

 

Datum: 6 januari 

Tijd: 11:00-12:00 uur 

Leeftijd: 7 jaar en ouder 

Reserveren verplicht. In principe gaan ouders niet mee naar de masterclass. De laatste 15 minuten kunnen zij komen kijken.


 

 

 

Vertelvoorstelling Verhalendame


De Verhalendame neemt je mee in al haar winterwensen, want bij het vertellen van verhalen kun je al jouw wensen laten uitkomen. Kom dus tijdens de kerstvakantie naar het Verhalentheater en droom weg bij mooie winterse verhalen. 

 

Datum: 27,28, 29 december | 2,3,4,5 januari
Tijd:
10.30, 11.00 en 11.30 uur voor 2 jaar en ouder
13.00, 13.30 en 14.00 uur voor 7 jaar en ouder 

 

 

Doe-het-zelf workshop Winterwensbol 

 

Tijdens de kerstvakantie knip, teken, kleur en plak je in het Verhalenlab je eigen Winterwensbol! Je hoeft alleen even te schudden, en dan gebeurt er iets magisch: als je in de wensbol kijkt, wordt jouw wens voor even de werkelijkheid! Deze workshop kun je de gehele vakantie zelfstandig doen.