8 juli t/m 3 september 2023

Zomerprogramma

In 2023 is het 150 jaar geleden dat de slavernij in Suriname en het Caraïbisch gebied werd afgeschaft. De gehele zomervakantie staat het museum in het teken van deze gebeurtenis.

Meer over Keti Koti in het Literatuurmuseum

Lees het hier

Op 1 juli tijdens Keti Koti, Sranantongo voor gebroken ketenen, wordt het slavernijverleden herdacht en de afschaffing ervan gevierd. Het museum staat daarom de gehele zomer uitgebreid stil bij deze gebeurtenis met diverse activiteiten voor jong en oud.


Masterclass illustreren

Anke van den Burg geeft voor volwassenen een illustratieworkshop naar aanleiding van het boek Op de rug van Bigi Kayman, geschreven door Henna Goudzand Nahar en geïllustreerd door Hedy Tjin. Onder begeleiding van Van der Burg ga je naar de expositie om de kleurrijke, originele tekeningen van Tjin te analyseren, daarna maak je je eigen illustratie met als onderwerp een inspirerend woord uit het boek, zoals vrijheid of vlucht. Doe je mee?

 

  • Wanneer: zaterdag 15 en zondag 30 juli 2023

  • Leeftijd: 18+

  • Tijd: 11.00 – 12.30 uur

  • De masterclass is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs, maar reserveren voor de masterclass is verplicht.

 

 

Masterclass schrijven

Henna Goudzand Nahar, de auteur van Op de rug van Bigi Kayman, geeft twee keer een schrijfworkshop. Tijdens de masterclass leer je hoe je een verhaal op papier kunt zetten. Of het nu een waargebeurd verhaal is of fictie, je leert de fijne kneepjes van het vak!

 

  • Wanneer: dinsdag 15 en 22 augustus 2023

  • Leeftijd: 18+

  • Tijd: 11.00 – 12.30 uur

  • De masterclass is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs, maar reserveren voor de masterclass is verplicht. Indien mogelijk is het gewenst een eigen laptop mee te nemen. 

 

 

Bekijk hier online artikelen over Anton de Kom

Lees meer

Lezing Anton de Kom 

Op zondag 30 juli om 15.00 uur geeft onderzoeker Thalia Ostendorf een lezing over Anton de Kom, naar aanleiding van onze online expositie Surinaamse schrijvers - de weg naar onafhankelijkheid. Spoken word artiest Babs Gons en multitalent Gery Mendes zullen de middag opluisteren. 

 

 

Zomertekenschool

De jaarlijkse Zomertekenschool van het Kinderboekenmuseum staat ook in het teken van de herdenking en viering. Sluit aan bij de masterclasses over Renate Stügers stripheld Suriman of over Op de rug van Bigi Kayman. Ook kun je de gehele vakantie aan de slag met jouw eigen kaaimannen-masker. 

 

 

Penselen 2022 

Met Op de rug van Bigi Kayman won Hedy Tjin het Zilveren Penseel 2022. Bekijk haar werk in de illustratietentoonstelling Penselen 2022 – In beeld.

 

Illustratie: Hedy Tjin