9 juli t/m 4 september 2022

Zomertekenschool 2022

Het museum opent tijdens de zomervakantie weer de deuren van de Zomertekenschool. Volg masterclasses van echte illustratoren!

Dit jaar staan o.a. illustratoren Loes Riphagen en Martijn van der Linden centraal. Tijdens de Zomertekenschool leer je de fijne kneepjes van het vak in verschillende tekenworkshops.

 

Workshop Vang je dromen (doorlopend)

 

Dit belooft een droomzomer te worden! Want de hele vakantie lang kun je elke dag in het Verhalenlab je dromen verbeelden in de doorlopende workshop Vang je dromen. Maak een persoonlijk mobiel die je nare dromen tegenhoudt en de mooiste doorlaat. Natuurlijk mag je je Dromenvanger mee naar huis nemen, maar je kunt die ook exposeren in het Verhalenlab!

 

Masterclasses

 

Droom jij er ook weleens van om later illustrator te worden? Ook dit jaar bieden wij tijdens de Zomertekenschool de kans jonge tekenaars (leeftijd 7+) verschillende technieken en materialen te leren kennen en al hun vragen te kunnen stellen tijdens workshops van bekende illustratoren. Reserveer vooraf een plekje!

 

Woensdag 20 juli, 13.00 uur: Martijn van der Linden

Martijn van der Linden is bekend van Bob Popcorn en Tangramkat en werd afgelopen jaar benoemd tot Kinderboekenambassadeur. In deze workshop verzin je een eigen karakter en maak je samen met Martijn een bijzonder mini-boxboekje.

 

Woensdag 27 juli, 13.00 uur: Loes Riphagen (VOL)

Loes Riphagen is een creatieve duizendpoot en bekend van onder andere het prentenboek Coco kan het! In haar boeken gebruikt zij vele technieken zoals collages en tekenen met ecoline. In deze workshop ga je net zoals Loes dieren leren tekenen met al deze leuke technieken.

 

Woensdag 3 augustus, 13.00 uur: Georgien Overwater (VOL)

Georgien ken je van onder andere de De regels van Floor-serie en de Dr. Proktor-serie. Het wordt een ontzettend leuke workshop van Georgien en zij leert je alles over het illustratievak. 

 

Woensdag 10 augustus, 13.00 uur: Maria Koutamanis (VOL)

Maria is onder andere bekend van Waar is mijn noedelsoep?! Maak kennis met figuren Sam-Ming, Yuna en Omar, en leer van Maria hoe je beter kunt worden in het tekenen van personages. 

 

Zaterdag 20 augustus, 13.00 uur: Charlotte Bruijn (VOL)

Charlotte Bruijn is de illustrator van het ontzettend populaire prentenboek De ridder zonder billen. Je leert van Charlotte stap voor stap hoe je je eigen fantastische stripfiguur tekent en er een cool verhaal bij bedenkt. Haak aan bij deze vrolijke workshop!

 

 

Let op: Reserveren voor deze masterclasses voor kinderen is verplicht. Reserveer via info@kinderboekenmuseum.nl. De masterclasses zijn gratis op vertoon van een entreebewijs voor het museum.

 

 

Illustratie: Platvoetje door Ingrid en Dieter Schubert