8 juli t/m 3 september 2023

Zomertekenschool 2023

De jaarlijkse Zomertekenschool van het Kinderboekenmuseum staat in het teken van Keti Koti.

Masterclass ‘Op de rug van Bigi Kayman’

Deze masterclass staat in het teken van het boek Op de rug van Bigi Kayman van Henna Goudzand Nahar en Hedy Tjin. Kofi en Afi besluiten te vluchten als zij horen dat hun vader misschien verkocht moet worden. Het wordt een hachelijke tocht door de wildernis, waar ze oog in oog met gevaarlijke dieren komen te staan. Als ze eindelijk bij het moeras komen waar gevluchte mensen zouden leven, is er niemand te zien. Zijn ze helemaal voor niets gekomen? Ze verliezen de moed, tot ze plots de grote kaaiman zien…

 

Tijdens de masterclass bekijk je met kunstenaar Anke van den Burg de originele tekeningen en ga je aan de slag met jouw eigen kaaiman.

 

  • Wanneer: 13, 20 en 27 juli 

  • Leeftijd: 7 jaar en ouder

  • Tijdstip: 11.00 uur 

  • Reserveren verplicht
     

Masterclass ‘Helden’ (uitverkocht)

Renate Stüger is de maker van de stripheld Suriman die vecht tegen onrecht. Tijdens de Zomertekenschool ga je onder begeleiding van Renate aan de slag met je eigen illustratie. Met leuke materialen maak je je eigen held in een wereld vol vrede. Doe je mee?

 

  • Wanneer: 2, 9 en 16 augustus

  • Leeftijd: 7 jaar en ouder

  • Tijdstip: 11.00 uur 

  • Reserveren verplicht

 

 

 

Doorlopende workshop ‘Maak je eigen krokodillenmasker’

Het boek Op de rug van Bigi Kayman is geïnspireerd op het leven van de Brooskampers, die als slaafgemaakten in Suriname leefden en zich vrij maakten door te vluchten naar een moerasgebied tussen de Surinamerivier en de Boven-Commewijne. Volgens de legende droeg een enorme kaaiman met gras op zijn rug de eerste Brooskampers naar de overkant.

 

Tijdens de doorlopende workshop maak je in het museum jouw eigen kaaimannenmasker. Wie neem jij mee op jouw rug? 

 

Penselen 2022 

Met Op de rug van Bigi Kayman won Hedy Tjin het Zilveren Penseel 2022. Bekijk haar werk in de illustratietentoonstelling Penselen 2022 – In beeld.

 

Zomerprogramma voor volwassenen

Het museum organiseert tijdens de zomervakantie ook verschillende masterclasses en een lezing voor volwassenen. Lees hier meer over het programma

 

 

Illustratie: Hedy Tjin