Lucebert-wandschildering

In het museumcafé van het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum bevindt zich de enorme wandschildering ‘Namiddag van een faun’, door dichter en beeldend kunstenaar Lucebert.

‘Namiddag van een faun’ is een van de belangrijkste en imposantste werken uit het archief van het Literatuurmuseum. Dit kunstwerk door dichter en beeldend kunstenaar Lucebert (1924-1994) is in 1983 speciaal voor het museum gemaakt. De kunstenaar maakte het juist voor deze plek, wetend dat er in deze ruimte gegeten, gedronken en gefeest zou worden. Het vormt het perfecte decor voor bijzondere evenementen die door het museum georganiseerd worden.

 

De wandschildering is zoals Lucebert was: extravagant, bohemien, kleurrijk en gepassioneerd. Wat het extra bijzonder maakt, is het feit dat het kunstwerk een kleine bloemlezing van de Nederlandse poëzie bevat. De Keizer van de Vijftigers verwerkte namelijk in zijn kunstwerk vele citaten uit de Nederlandse literatuur.

 

Sinds 2019 is het kunstwerk te bewonderen in het museumcafé van het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum, op de begane grond.

 

Aanbevolen leeftijd: 18+