Studiezaal

In de studiezaal van de Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief kun je archieven raadplegen van Nederlandse schrijvers en illustratoren, van uitgeverijen en literaire tijdschriften. Wij raden aan om voor een bezoek aan de studiezaal de online catalogus in te zien en de regels raadpleging te lezen.

 

Aanvragen voor inzage in het archief kunnen worden ingediend via het formulier onder aan deze pagina of door een mail te sturen naar studiezaal@literatuurmuseum.nl. Om je goed te kunnen helpen, verzoeken we het voorgenomen bezoek aan de studiezaal uiterlijk twee werkdagen van tevoren te melden.

 

Vragen over het archief? Neem contact op met de studiezaal via 070-333 96 37 of stuur een mail naar studiezaal@literatuurmuseum.nl. We helpen je graag!

 

Bekijk de online catalogus om de signaturen van de op te vragen archiefstukken op te zoeken.

 

Praktische informatie

 

Openingstijden

 

zaterdag t/m maandag 

   gesloten

dinsdag t/m vrijdag

   10:30 - 17 uur


Je dient je voorgenomen bezoek aan de studiezaal minimaal twee werkdagen van tevoren aan te kondigen:

 

Dinsdag voor 12.00 uur aanvragen, donderdag inzien

Woensdag voor 12.00 uur aanvragen, vrijdag inzien

Donderdag voor 12.00 uur aanvragen, dinsdag inzien

Vrijdag voor 12.00 uur aanvragen, woensdag inzien

 

Kosten

 

Aan het bezoeken van de studiezaal zijn geen kosten verbonden. Wel hanteren wij tarieven voor het maken van reproducties van documenten of foto’s. Ook is het in sommige gevallen mogelijk om een medewerker (voor)onderzoek te laten doen in ons archief. Bekijk hier de tarieven voor dienstverlening van de studiezaal.

 

 

Plan je bezoek

Persoonlijke gegevens
Signaturen archiefonderdelen

Per studiezaalbezoek kunt u maximaal vijf archiefonderdelen aanvragen. Wilt u meer materialen inzien op dezelfde dag, neem dan contact op met de studiezaal: studiezaal@literatuurmuseum.nl om de mogelijkheden te bespreken.