Back Street

De nieuwe tentoonstelling Back Street is een literair avontuur voor Young Adults. Jongeren ontdekken, beleven en maken verhalen om zo de kracht van literatuur te ervaren.

Jongeren vanaf 14 jaar dompelen zich onder in een andere wereld. Zij gokken op literaire verhalen in het casino, maken kennis met hedendaagse schrijvers in de Gym, leren verleiden met taal in de Limousine of geven zich bloot in het spel de Tattoo Shop.

 

10 uitdagende games 

Back Street leidt de jongeren via donkere steegjes naar tien verschillende ruimtes. In de Bunker komen ze in een escaperoom van spannende verhalen terecht en bij de Bakfiets worden de bezoekers uitgedaagd een eigen song of rap te maken. In de Tattoo Shop geven jongeren zichzelf bloot door te reageren op situaties uit Young Adult-boeken, met thema’s als huiselijk geweld, drugs, pesten en eenzaamheid. Op basis van hun keuzes wordt een persoonlijke tatoeage op hun arm getoond. In de Gym draait het om jezelf durven zijn. Via passages uit boeken komen jongeren in aanraking met diverse schrijvers. 

 
Young Adult-boeken 

In de tien interactieve spellen komen voor jongeren herkenbare thema’s aan de orde en ze maken kennis met vele soorten teksten: van biografieën tot spoken word en van poëzie tot graphic novels. In Back Street vind je o.a. boeken van  van Khalid Boudou, Marieke Lucas Rijneveld, Jason Reynolds en Angie Thomas en gedichten van Gershwin Bonevacia en Elten Kiene.

 

Na een bezoek aan Back Street krijgt iedereen per e-mail persoonlijke boekentips toegestuurd, gebaseerd op zijn spelervaring in de tentoonstelling.

 

Aanbevolen leeftijd: 14-20 jaar
 

Tickets en openingstijden

 

Doordeweeks bezoeken veel klassen Back Street. Het is helaas dan niet mogelijk om als reguliere bezoeker de tentoonstelling te bezoeken. Wilt u weten of tijdens uw bezoek Back Street toegankelijk is, neem dan contact op met ons via 070 333 96 66.