29 december 2017

Een record!

Het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum heeft in 2017 een recordaantal bezoekers behaald. Vrijdag 29 december werd de 3-jarige Pieter als 100.000ste bezoeker verwelkomd.

De toename komt met name door het prijswinnende Kinderboekenmuseum dat elk jaar weer aan populariteit wint. Dit museum is de ideale culturele bestemming voor het hele gezin, omdat er voor elke leeftijdscategorie iets te beleven valt. De twee levendige doe-en-leer-tentoonstellingen Ik ben Kikker en ABC met de dieren mee zijn gericht op de allerjongsten en de multimediale expositie Papiria is nog altijd een hit onder de wat oudere kinderen. Ook weet een groeiend aantal expats en buitenlandse toeristen het museum te vinden.

Directeur Aad Meinderts: 'Met de meer dan 100.000 bezoekers die dit jaar onze tentoonstellingen bezochten en manifestaties bijwoonden, winnen we aan belang, invloed en zichtbaarheid. Dat is mooi voor ons museum, maar het is ook belangrijk voor de positie van (jeugd)literatuur.’


Behalve met tentoonstellingen bereikt het museum het volwassen publiek vooral via zijn online literair platform, literatuurmuseum.nl, dat dit jaar zo’n 300.000 keer bekeken, gelezen en bewonderd werd.