3 mei 2022

Jonge Stadsdichter-collectief geeft performance over vrijheid en verzet

Begin dit jaar startte het Jonge Stadsdichter Collectief, een samenwerking van de Gemeente Den Haag, Huis van Gedichten en Bibliotheek Den Haag. Het Literatuurmuseum is vanaf 5 mei trotse partner van dit collectief.

Op 5 mei zal het Jonge Stadsdichter Collectief ter ere van deze samenwerking een nieuwe reeks gedichten voordragen tijdens de Vrijheidsmaaltijd op het Lange Voorhout. De jonge Haagse stadsdichters, Insaf el Assouad, Nart Alghabbach, Khadija Ibourk El Idrissi en Nachoua Douayry laten hun gedichten geïnspireerd op vrijheid en verzet klinken.

 

 

75 jaar Haagse Literatuurprijzen
Het Literatuurmuseum organiseert de uitreiking van de Haagse Literatuurprijzen, die dit jaar 75 jaar bestaan. De prijzen worden al uitgereikt sinds 18 augustus 1947. De oprichting van deze prijzen is een eerbetoon aan de dichter Jan Campert, die in Den Haag woonde en het bekende verzetsgedicht, ‘De achttien dooden’ schreef. Ter ere van het 75 jarig bestaan van de Haagse Literatuurprijzen van de Jan Campert-Stichting schreven de jonge Haagse stadsdichters een gedicht geïnspireerd op het verzetsgedicht van Campert. Deze gedichten zullen zij tijdens de Vrijheidsmaaltijd voordragen.

 

 

Vrijheidsmaaltijden
In het Museumkwartier Den Haag vindt op donderdag 5 mei 2022 een grote maaltijd voor 500 Hagenaars plaats. Op het Lange Voorhout mogen 500 Hagenaren aanschuiven aan een 120 meter lange tafel voor een lunch met de speciale Vrijheidssoep. Uit heel Den Haag gaan inwoners daar samen in gesprek over het thema vrijheid. Het Jonge Stadsdichter-collectief zal de gedichten aan de 500 Hagenaars ten gehore brengen.