zondag 27 november

Literaire salon

De biografie 'Geert van Oorschot, uitgever' staat centraal op zondag 27 november. Met o.a. Arjen Fortuin over een van de spraakmakendste uitgevers van de vorige eeuw.

‘Zijn biografie leest als een Russische roman die hij zelf had kunnen uitgeven’, zei Wim Brands over de biografie Geert van Oorschot, uitgever van Arjen Fortuin. G.A. van Oorschot was de uitgever en vaak ook ontdekker van vele belangrijke Nederlandse schrijvers, zoals Gerard Reve, W.F. Hermans, Jan Hanlo, M. Vasalis, Rutger Kopland en J.J. Voskuil. Hij was een man van het grote gebaar, van de overdrijvingen en van de mooie verhalen.  Arjen Fortuin maakte een meeslepend relaas van zijn leven, waarin de anekdotes en citaten kleur geven aan het grotere verhaal.

 

De veelgeprezen biografie staat centraal op zondag 27 november tijdens een nieuwe editie van de Literaire Salon. Arjen Fortuin is aanwezig en spreekt over een van de succesvolste en spraakmakendste uitgevers van de vorige eeuw.  Over diens leven en werk,  de naoorlogse literatuur, en natuurlijk over de uitgeverij. Voordrachtkunstenaar Annelies de Bie leest een van de verhalen die Van Oorschot publiceerde onder het pseudoniem R.J. Peskens.


Praktische informatie:

Waar: 

Literatuurmuseum

Datum:

Zondag 27 november

Aanvang:

13.30 uur (inloop vanaf 13 uur)

Kosten:

€ 10, incl. entree, koffie/thee en een drankje na afloop. Niet geldig i.c.m. kortingskaarten

Reserveren:

Telefonisch via 070-333 9666 (tijdens openingstijden)

 


De Literaire Salon wordt georganiseerd in samenwerking met Hans Spit