2 februari 2023

Mei Li Vos nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

'Het museum is naast een plek van verbeelding ook een schatkist vol literatuur. Ik heb er enorm veel zin in om de Nederlandse letteren te helpen koesteren', aldus Mei Li Vos die onlangs is benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht.

Mei Li Vos (1970) is sinds 11 juni 2019 lid van de Eerste Kamerfractie van de PvdA en tevens fractievoorzitter. Ze studeerde politicologie en promoveerde op een proefschrift over de betrekkingen tussen Nederland en Indonesië. Vos kwam in 2007 in de Tweede Kamer, na oprichter en voorzitter te zijn geweest van het AVV, het Alternatief voor Vakbond. Deze vakbond richtte zich op flexwerkers en freelancers. Ze adviseerde hiervoor onder andere de overheid over de gevolgen van informatisering. Na haar eerste periode in de Kamer (tot 2010) was ze directeur p.r. en public affairs van Orange Gas en – zoals ook eerder al – publicist. In 2012 keerde ze terug als Kamerlid en was in die periode ondervoorzitter van de enquêtecommissie Fyra. Vos was tot voor kort directeur van stichting Nederlands Debat Instituut.

 

Vos volgt Koos van der Steenhoven op als voorzitter van de Raad van Toezicht, die verder bestaat uit Rashid Azimullah, Marjolein van Breemen, Martijn David, Yra van Dijk en Martine Schaap.