9 maart 2022

Spreeek is live!

Op 8 maart lanceerde Burgemeester Jan van Zanen SPREEEK, het nieuwe samenwerkingsverband en platform voor debat en dialoog in Den Haag.

Burgemeester Jan van Zanen, directeur van het Filmhuis Den Haag Géke Roelink en kwartiermaker bij het Haags herdenkingscomité voor het koloniaal- en slavernijverleden van Den Haag Mercedes Zandwijken lanceerden SPREEEK, het nieuwe samenwerkingsverband en platform voor debat en dialoog in Den Haag. Tijdens de feestelijke opening vertelden de drie over het belang van het gesprek met elkaar aangaan. Juist in deze tijden, van polarisatie en oorlog. En over de kracht van Den Haag, omdat er hier tot in de haarvaten van de Haagse wijken met elkaar wordt gesproken.

 

Wat is SPREEEK? Tien Haagse instellingen hebben de handen ineengeslagen en SPREEEK ontwikkeld met als doel het maatschappelijk debat op zoveel mogelijk manieren, met zoveel mogelijk deelnemers te voeren. SPREEEK bundelt alle Haagse initiatieven op een online plek en zorgt voor kruisbestuiving en coproductie om zoveel mogelijk publiek te bereiken en te interesseren om mee te doen!

 

Bezoek vanaf nu spreeek.nl om inspirerende programmering te vinden van de betrokken instellingen, gesorteerd op organisatie, datum en thema.