Stage collecties

Het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum is op zoek naar een enthousiaste stagiair voor de afdeling Collecties. Iets voor jou?

Het museum

Het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum is dé plek in Nederland waar kinderen en volwassenen op een inspirerende en prikkelende manier verhalen ontdekken, beleven en maken.  

  

Het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum valt onder de Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief (Stichting NLL). De organisatie heeft als missie de kracht van literatuur én de rijkdom van het Nederlands literaire erfgoed zichtbaar en voelbaar te maken. Vanuit die positie wil ze een zo breed mogelijk publiek literaire verhalen laten ontdekken, beleven en maken.  

De afdeling

Op de afdeling collecties wordt het literair erfgoed binnengebracht, geïnventariseerd en bewaard, om daarna ter beschikking gesteld te worden van studenten, onderzoekers, biografen en journalisten die zich met literatuur bezighouden. In het Literatuurmuseum worden honderdduizenden brieven, duizenden manuscripten, foto’s, en honderden voorwerpen bewaard, van vrijwel elke Nederlandse schrijver. 

 

De stage

Een stage bij de afdeling Collecties houdt in dat je de ondersteunt bij de inventarisatie en ordening van nieuw binnengekomen archieven, of van archieven die nog maar nauwelijks zijn ontsloten. Hiernaast bestaat de mogelijkheid een literair-historisch onderzoek(je) op te zetten. De stage staat open voor studenten letteren en literatuurwetenschap, en voor studenten geschiedenis en culturele studies die affiniteit tonen met literatuur. Zowel studenten uit de BA als MA fase zijn welkom.   

   

Taken:   

  • Ordenen en inventariseren van archiefmateriaal 

  • Maken van inventarislijsten  

  • Medewerkers studiezaal bijstaan 

  • Ideeën aandragen voor artikelen op de tentoonstelling-site van het museum 

 

Je leert:  

  • Hoe je archiefmateriaal ordent op een terugvindbare manier 

  • Onderzoek doen in een archief  

 

Stagevergoeding  

Voor de stage ben je 3 tot 5 maanden beschikbaar (24-32 uur per week). Je ontvangt een maandelijkse vergoeding van € 150. Er is geen reiskostenvergoeding beschikbaar, het museum gaat uit van bezit OV-jaarkaart. Je werkt op kantoor in het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum in Den Haag.

 

Interesse?

Stuur een motivatiebrief en CV naar info@literatuurmuseum.nl. Heb je verder nog vragen? Neem dan telefonisch contact op via 070-333 9666.