4 juli 2023

Vandaag is het één jaar geleden dat Remco Campert overleed

Om het leven en werk van Remco Campert groots te vieren vindt voorafgaand aan de uitreiking van de Haagse Literatuurprijzen op zondagmiddag 21 januari een Ode aan Remco Campert plaats.

Haagse Literatuurprijzen

Lees meer

Remco Campert zal worden geëerd door prominente gasten als Ellen ten Damme, Kees van Kooten, Alma Mathijsen en Corrie van Binsbergen die zich door de persoon en het werk van Remco hebben laten inspireren. Het programma wordt georganiseerd door het Internationaal Literatuurfestival Writers Unlimited in samenwerking met het Literatuurmuseum en uitgeverij De Bezige Bij.

Remco Campert (1929-2022) werd geboren in Den Haag. Hij was een zeer geliefd dichter, romancier en columnist. Voor zijn poëzie ontving hij onder meer de Reina Prinsen Geerligsprijs, de Poëzieprijs van de gemeente Amsterdam, de Jan Campertprijs, de P.C. Hooft-prijs en De Gouden Ganzenveer. In 2015 werd hij bekroond met de Prijs der Nederlandse Letteren.

 
De Haagse Literatuurprijzen die in de tweede helft van het programma worden uitgereikt zijn de Constantijn Huygens-prijs, de Jan Campert-prijs, de F. Bordewijkprijs en de Nienke van Hichtum-prijs.  Vorige week is bekend gemaakt dat de Constantijn Huygens-prijs zal worden uitgereikt aan Anjet Daanje; de laureaten van de overige drie prijzen worden dit najaar bekend gemaakt. 

 

Beeld: Stephan Vanfleteren