20 t/m 29 maart 2023

Kikkertiendaagse 2023

Van 20 t/m 29 maart vieren we de Kikkertiendaagse! Kom langs in het museum en bezoek de tentoonstelling Ik ben Kikker, of doe gezellig mee met verschillende leuke activiteiten.

Dit jaar is de Kikkertiendaagse nog feestelijker! Het is namelijk 100 jaar geleden dat Max Velthuijs, de geestelijk vader van Kikker, werd geboren. Daarom is het thema van de Kikkertiendaagse: Feest met Kikker! Het museum viert dit feest met verschillende leuke activiteiten. Kom jij ook langs?

 

Workshop Blij, boos of bang met Kikker (doorlopend)

Blij, boos of bang: hoe voelt Kikker zich? Max Velthuijs kon het met enkele simpele tekenlijnen laten zien! In deze workshop ontdek je zelf hoe je emoties tot uitdrukking kunt brengen door de mond en ogen van jouw verhaalfiguur aan te passen.

 

Masterclass Kikker is Kikker, ik ben ik

Ontdek tijdens deze masterclass van kunstenaar Anke van den Burg meer over het kleurgebruik en de tekenstijl van Max Velthuijs. Daarna vertel je in een collage wat jou zo uniek maakt. 

 

  • Wanneer: 25 en 26 maart

  • Tijd: 25 maart van 11:00 - 12:15 uur, 26 maart van 14:00 - 15:15 uur

  • Geadviseerde leeftijd: 7 - 12 jaar

  • Reserveren kan via de online ticketshop

 

Vertelvoorstelling Kikker is Kikker

Wat kunnen de andere dieren wat Kikker niet kan? En waar is Kikker juist goed in? Ontdek het met de Verhalendame. Kom naar het Verhalentheater en luister naar het verhaal Kikker is Kikker.

 

  • Wanneer: 25 en 26 maart

  • Tijd: 11:00 en 11:30 uur

  • Geadviseerde leeftijd: 2+ jaar

 

Tentoonstelling Ik ben Kikker

Fan van Kikker? Vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan de tentoonstelling Ik ben Kikker! Stap in de wereld van Velthuijs en beleef lieve, spannende en vrolijke avonturen met Kikker en zijn vriendjes.