zaterdag 8 oktober

Museumnacht

Op zaterdagavond 8 oktober openen de Haagse musea hun deuren. Kom langs in het Literatuurmuseum en ontdek de mooiste verhalen!

Tijdens de Museumnacht zet het Literatuurmuseum de nieuwe tentoonstelling Back Street in de spotlight. Maak kennis met hedendaagse schrijvers in de Gym, leer verleiden met taal in de Limousine of geef jezelf bloot in het spel de Tattooshop. 

 

Tuig Literaire Tattooshop

Kom naar het museum en laat je tatoeëren. Kies je favoriete dichtregel of schrijf er zelf één en laat deze door onze literaire tatoeëerders op je arm, buik, been of voorhoofd zetten. En geen paniek, hij verdwijnt gewoon weer na een tijdje…  
 
Wil je nog meer tattoos ontdekken? Speel dan ook het spel in de Tattooshop in onze nieuwe tentoonstelling Back Street.

 

Spoedcursus Spoken word

Woordkunstenaar Elten Kiene komt tijdens de Museumnacht naar het museum en maakt van iedereen in 25 minuten een echte spoken word artiest. Ben jij een woordkunstenaar? Heb jij altijd al willen performen of heb je juist podiumvrees? Deze spoedcursus is voor iedereen, dus doe mee!  

Na de workshop kun je je nieuwe talent gelijk laten zien in het spel het Protesthonk in de tentoonstelling Back Street.

 

 

Boekensnackbar

Ben je op zoek naar goed leesvoer? In de boekensnackbar vind je de beste literaire hapjes. Doe de test in de boekensnackbar, kom erachter welk boek bij jouw past en trek jouw boek uit de muur!


 

Literaire cocktailbar

Even genoeg van alle indrukken en is het tijd voor een beetje extra ontspanning? Kom naar de literaire nachtclub in het Literatuurmuseum. Hier drink je de favoriete drankjes van schrijvers en laat je je beste dansmoves zien.

 

 

Voor de Museumnacht heb je een speciaal entreeticket nodig. Koop hier je ticket en bekijk het volledige programma van de Museumnacht.