Catalogus

Van liefdesbrieven tot manuscripten, van schrijversportretten tot kinderboekenillustraties: alles wat te maken heeft met het werk en persoonlijke leven van schrijvers en illustratoren vind je in het archief van de Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief. Dit is hét instituut op het gebied van het literaire erfgoed en heeft de grootste en belangrijkste collectie schrijversdocumenten van Nederland.

7.000
Nederlandse schrijvers & illustratoren
7 km
Documenten & Objecten
2 miljoen
Brieven
300.000
Manuscripten
65.000
Foto’s

 

Meer dan 7.000 Nederlandse schrijvers en illustratoren zijn vertegenwoordigd in het archief van de Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief. Met bij elkaar ruim 7 strekkende kilometer documenten en objecten, waaronder circa 2 miljoen brieven, 300.000 manuscripten, 65.000 foto’s, 2.800 schrijversportretten en 170.000 kinderboekenillustraties, is dit archief hét literaire geheugen van Nederland. 

 

Het is een ware schatkamer en rijke bron voor vele biografieën en andere literair-historische publicaties. Niet alleen onderzoekers en de schrijvende pers, maar ook tv-programma’s, uitgeverijen en musea maken regelmatig gebruik van het archief. 

 

 

Mocht je problemen ondervinden bij het raadplegen van de catalogus laat het ons dan weten via info@literatuurmuseum.nl.