9 oktober

Gezocht: Projectleiders Magazijn de Zon

Het museum zoekt projectleiders die willen meebouwen aan het nieuwe museum in Utrecht.

Projectleiders Magazijn De Zon

 

Wil jij meebouwen aan ons nieuwe museum? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum verhuist eind 2027 van zijn onderkomen in Den Haag naar het zogenaamde Magazijn De Zon in hartje Utrecht. In dit iconische pand realiseert het museum een tot de verbeelding sprekend familiemuseum, met een interactief tentoonstellingsportfolio voor alle leeftijden, gestoeld op sterke inhoudelijke concepten en waarin het ontdekken, beleven en zelf maken van literaire verhalen centraal staat. Ook de immense collectie literair erfgoed die het museum beheert, krijgt onderdak in Magazijn De Zon en voor de museummedewerkers wordt een inspirerende werkomgeving gecreëerd, passend bij een open, dynamische en flexibele organisatie.


Om dit te realiseren zoekt het museum drie projectleiders: 



1) Projectleider Tentoonstellingen 0-6 jaar

In deze rol zorg je voor de oplevering van meerdere permanente, interactieve en op elkaar afgestemde tentoonstellingen voor de doelgroep van 0-6 jaar. Voor deze doelgroep is in Magazijn De Zon 900 m2 beschikbaar. Je werkt nauw samen met een intern projectteam, ruimtelijk ontwerpers, gameontwikkelaars en tentoonstellingsbouwers. Daarnaast pak je diverse kleine ruimtelijke projecten op voor de totstandkoming van het nieuwe museum.
 


2) Projectleider Tentoonstellingen 7-13 en 14-18 jaar

In deze rol zorg je voor de oplevering van meerdere permanente, interactieve en op elkaar afgestemde tentoonstellingen voor de doelgroep van 7-13 jaar en een high tech expositie voor 14-18 jarigen. Voor de doelgroep 7-13 jaar is in Magazijn De Zon 600 m2 beschikbaar en voor de doelgroep 14-18 jaar 300 m2. Je werkt nauw samen met een intern projectteam, ruimtelijk ontwerpers, gameontwikkelaars en tentoonstellingsbouwers. Daarnaast pak je diverse kleine ruimtelijke projecten op voor de totstandkoming van het nieuwe museum.



3) Projectleider Collectie en Kantoren

In deze rol zorg je voor de oplevering van een collectiedepot en aanverwante werkruimten, die voldoen aan de eisen voor het beheer van een Rijkscollectie ten aanzien van klimaat en beveiliging. Tevens zoek je naar aanvullende, externe depotruimte en zorg je ervoor dat de verhuizing van de collectie van het huidige naar het nieuwe depot vlekkeloos verloopt. Tot slot lever je een inspirerend kantoorgedeelte op, passend bij een vitale organisatie. Je bent betrokken bij de verhuizing van de werkplekken van het huidige naar het nieuwe kantoor.


Wat ga je doen?

Als projectleider binnen het programma Magazijn De Zon zorg jij voor de voorbereiding, uitvoering, het bewaken en het opleveren van jouw projecten, volgens de gestelde doelen en kaders in het masterplan Magazijn De Zon. Jij zorgt ervoor dat de kosten, kwaliteit, tijd, organisatie en communicatie zodanig zijn georganiseerd dat de geformuleerde projectdoelstellingen worden gerealiseerd. Dit doe je samen met je collega projectleiders en de projectteams.

 

Je: 
• schrijft een projectplan voor jouw project(en), met specificaties ten aanzien van tijd, personele inzet, informatie, budget en kwaliteit;
• selecteert na afstemming met de programmamanager in te schakelen derde partijen;
• stuurt een projectteam en externe leveranciers aan;
• doet voorstellen tot verbetering ten aanzien van project, programma, organisatie en inhoud van de projecten;
• bewaakt de inhoudelijke en financiële voortgang van de projecten en stuurt bij, indien nodig, en rapporteert over de voortgang aan de programmamanager Magazijn De Zon.


Deze vacature is echt iets voor jou, want je:

• beschikt over aantoonbare ervaring als projectleider en weet als geen ander hoe je projecten begeleidt;
• hebt kennis van methodieken en tools voor projectmanagement en kan deze toepassen in de praktijk;
• kan snel schakelen en in het grotere geheel verlies jij de details niet uit het oog;
• bent sterk in het bewaken van budgetten en planningen, en bent in staat overzicht te houden;
• bent besluitvaardig en servicegericht;
• hebt affiniteit met de missie en visie, en de doelstellingen van het museum;
• beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift.


Waar ga je werken?

Het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum is een bruisend familiemuseum dat jaarlijks 150.000 bezoekers trekt. Daarnaast is het ook dé plaats waar het nationaal literair erfgoed vanaf 1750 tot heden wordt beheerd. Het museum stelt zijn archief beschikbaar voor onderzoek, zodat steeds nieuwe generaties kennis kunnen maken met ons literaire verleden. In het online museum, het LiteratuurLab, zijn vele online exposities te bekijken en persoonlijke bijdragen van hedendaagse schrijvers te lezen over bijzondere stukken uit het archief. 


Dit bieden we je:

• Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring conform schaal 10 of 11 van de Museum cao.
• Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering.
• Volledige vergoeding van de reiskosten woon-werkverkeer.
• Het gaat om een contract voor 32 uur per week.
• Een arbeidsovereenkomst tot eind 2027.


Diversiteit en Inclusie

Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen, ongeacht achtergrond, geslacht of etniciteit. Het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum streeft naar een inclusieve en diverse werkomgeving, waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt.


Procedure 

Ben je geïnteresseerd? Wij ontvangen jouw sollicitatie graag uiterlijk 31 oktober 2024 via HR@stichtingnll.nl t.a.v. Ingrid Eilander. Maak in je brief duidelijk voor welke van de drie functies je solliciteert. Heb je vragen over het sollicitatieproces of de vacature? Neem dan contact op via telefoonnummer 06 - 43 62 94 41.
Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Dan is Ingrid Eilander (hoofd Publiekszaken en Tentoonstellingen) op de woensdagen telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 070-3339666.

De eerste gesprekken vinden plaats in de eerste twee weken van november 2024.