Museumbezoek

Dwalen tussen schrijvers en verhalen? Je bent van harte welkom in het Literatuurmuseum in Den Haag. Hier is ook het Kinderboekenmuseum gevestigd.  

Openingstijden

dinsdag t/m zondag
10.30 – 17:00 uur

Tarieven

Jeugd van 2 t/m 6 jaar
€ 6,50
Jeugd van 7 t/m 18 jaar
€ 7,50
Volwassenen vanaf 19 jaar
€ 9,-

Adres & Route

Het Literatuurmuseum is, met het Kinderboekenmuseum, gehuisvest in het Koninklijke Bibliotheek-gebouw. De entree van het museum is op de eerste etage.

Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag
070-333 96 66
info@literatuurmuseum.nl

Tentoonstellingen

Het Pantheon

Het Pantheon is een ode aan het literaire erfgoed van de Lage Landen, in 100 verhalen over schrijvers en hun literaire omgeving.

De Nationale Schrijversgalerij

Van Kader Abdolah tot Joost Zwagerman. Sta oog in oog met 500 geschilderde en gebeeldhouwde portretten van Nederlandse schrijvers en dichters van toen en nu. Brutaal, vitaal en onconventioneel.

Nico Rost

Naar aanleiding van de Dauchau-lezing gewijd aan Nico Rost, gehouden op 4 april 2019 in het museum, wijdt het museum een kleine tentoonstelling aan hem. Aan de hand van onder meer brieven, foto’s en manuscripten wordt een beeld geschetst van Rost als mens, schrijver, kampgevangene en strijder voor het niet vergeten.

Een scheepskist vol verlangen

Het Literatuurmuseum brengt een ode aan J. Slauerhoff. Ontdek zijn werk, zijn leven en zijn verlangens aan de hand van schatten uit zijn scheepskist.

Philip Hopman - In beeld

Philip Hopman maakt, zoals hij het zelf zegt, tekeningen om in te verdwalen. Zijn werk is zonnig en onstuimig, en zit vaak boordevol hilarische details.

Lucebert-wandschildering

In de foyer van het Literatuurmuseum bevindt zich de enorme wandschildering 'Namiddag van een faun', door dichter en beeldend kunstenaar Lucebert.

Uit de collectie

Op Literatuurmuseum.nl presenteert het museum zijn schatten aan de hand van onder meer artikelen geschreven door hedendaagse schrijvers. Het exposeert nu enkele van originele collectiestukken die onze curatoren hebben geïnspireerd.

Kinderboeken- museum

Bezoek je het Literatuurmuseum? Neem dan ook een kijkje in het Kinderboekenmuseum.