Ga naar het Literatuurmuseum in Den Haag en kom dwalen tussen schrijvers en verhalen. Zo word je meegenomen in de wereld van Ilja Leonard Pfeijffer, ontdek je de mooiste literaire liefdesverhalen en is er een monumentaal drieluik dat je meeneemt op een reis langs de vijftig levens- en werkjaren van Arnon Grunberg.
Bekijk onderaan deze pagina welke tentoonstellingen er momenteel te zien zijn. Let op, het Literatuurmuseum ondergaat momenteel een metamorfose. Het museum is daarom slechts deels toegankelijk.
Ilja Leonard Pfeijffer staat vanaf 9 april centraal in zowel een online tentoonstelling als een presentatie in het museum, gebaseerd op het schrijversarchief dat de schrijver, classicus en dichter vorig jaar aan het museum schonk.
T/m 25 september 2022.
De Boekenweek is dit jaar een ode aan de eerste liefde. Vanaf 9 april is in het museum de kleine tentoonstelling Schrijvers en de liefde te zien.
T/m 25 september 2022.
In ruim vijftig jaar illustreerde Mance Post een veelzijdig en herkenbaar oeuvre bijeen. Bezoek de illustratietentoonstelling en ontdek haar originele tekeningen.
T/m 25 september 2022.
Kunstenaar Elisa Pesapane schilderde het drieluik Liefde na Auschwitz ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Arnon Grunberg.
Verlengd: t/m 19 juni 2022.
Ontdek het literaire leven volgens Peter van Straaten (1935-2016). Het museum toont in een kleine expositie een selectie van zijn tijdloze en nog altijd zeer geliefde cartoons.
Jong en oud herkent zich in Kikker, de bekendste creatie van Max Velthuijs. In deze tentoonstelling is de oorsprong te zien van de groene held met wit-rood gestreepte broek.
Verlengd: t/m 19 juni 2022.
In het museumcafé van het Literatuurmuseum bevindt zich de enorme wandschildering ‘Namiddag van een faun’, door dichter en beeldend kunstenaar Lucebert.
Ook al zijn ze zo’n 70 jaar oud, de tekeningen die Wim Bijmoer bij de versjes en verhalen van Annie M.G. Schmidt maakte zijn nog altijd vrolijk en humorvol. Nu te zien in de illustratietentoonstelling gewijd aan Schmidts eerste illustrator.
Voorlezen: je kunt er als (groot)ouders niet vroeg genoeg mee beginnen. Om het nóg magischer te maken is er in het Kinderboekenmuseum een nieuwe experience voor de allerkleinsten.
In het Kinderboekenmuseum is een vaste, interactieve tentoonstelling over de tegendraadse wereld van dé koningin van de Nederlandse jeugdliteratuur! Wie is er niet opgegroeid met haar verhalen?
In Ik ben Kikker komen de geliefde boeken van de internationaal vermaarde Max Velthuijs tot leven. Er is van alles te ontdekken en doen: schatgraven met Beer, schaatsen met Eend, taarten maken met Varkentje en klussen met Rat en nog veel meer!
Van Nijntje en Elmer tot Keepvogel: in ABC met de dieren mee ontmoeten kinderen al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten.
Tijdens een spannende ontdekkingstocht door het literaire luilekkerland Papiria spelen kinderen de leukste spellen en maken ze de held van hun eigen verhaal.
In de prachtige en inspirerende Kinderboekenambassade kan iedereen de magie van verhalen met elkaar delen. Hoe? Door in een kort filmpje te vertellen waarom jouw eigen lievelingsboek zo bijzonder is en waarom iedereen het zou moeten lezen.