4 t/m 29 oktober 2023

Bij mij thuis

Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. De hele maand oktober staat het museum in het teken van thema van de Kinderboekenweek: Bij mij thuis.

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Deze vakantie ontdek je in het museum mooie verhalen over mijn thuis en jouw thuis.

 

Masterclass Yvonne Jagtenberg

Yvonne Jagtenberg schrijft het Prentenboek van de Kinderboekenweek en komt op zondag 8 oktober naar het museum om een speciale workshop te geven. Doe mee en leer van een echte illustrator! 
 

Datum: zondag 8 oktober
Tijd: 10.30-11.30 uur
Leeftijd: 7 jaar en ouder 

Reserveren verplicht


Masterclass Bij mij thuis

Kunstenaar Anke van den Burg kijkt met de kinderen naar diverse illustraties van onder andere Yvonne Jagtenberg en Max Velthuijs, maar ook naar kunstenaars zoals Vincent van Gogh. Doe inspiratie op van de grote meesters en ga aan de slag met jouw eigen huis! 
 

Datum: zaterdag 14 en woensdag 18 okt
Tijd: 11.00-12.00 uur
Leeftijd: 7 jaar en ouder 
Reserveren verplicht

 

Schrijversoptreden Simon van der Geest 

Simon van der Geest kun je kennen van de boeken Dissus en Spinder. Zijn nieuwste boek heet Hart van Staal en daar zal dit optreden over gaan. Tijdens zijn schrijversoptreden neemt hij de kinderen mee op een spannende ontdekkingstocht en geeft hij ze een kijkje in de keuken van een schrijver.

 

Datum: zondag 15 oktober
Tijd: 10.30-11.30 uur
Leeftijd: 9 jaar en ouder 
Reserveren verplicht 


 

Masterclass Strip tekenen 

Renate Stüger is de maker van de stripheld Suriman. Tijdens deze masterclass ga je onder begeleiding van Renate aan de slag met je eigen strip. Welke avonturen beleeft jouw held?

 

Datum: zondag 22 oktober
Tijd: 10.30-11.30 uur
Leeftijd: 7 jaar en ouder 
Reserveren verplicht 

 

Masterclass Zilveren en Gouden Penseel (volwassenen)

In het museum zijn de originele illustraties van de Penseelwinnaars te zien. Kunstenaar Anke van den Burg neemt de deelnemers mee door de tentoonstelling. Daarna ga je vol inspiratie zelf aan de slag! 
 

Datum: zondag 15 en zaterdag 28 okt
Tijd: 11.00-12.00 uur
Leeftijd: 18 jaar en ouder 

Reserveren verplicht
 

De masterclasses zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. Reserveren voor de masterclass en het reserveren van een online entreebewijs is verplicht! 

 


 

Doorlopende workshop Oost west, thuis best 

De gehele maand oktober doe je in het Verhalenlab mee met een doorlopende workshop. Je kunt hier de hele dag lekker zelf aan de slag met je eigen pop-upboek. Denk na over jouw eigen verhaal en maak een bijpassend huis. Er zijn speciale materialen zoals behang en vloerbedekking om je pop-uphuis mooi aan te kleden!

 

Vertelvoorstellingen Verhalendame

De Verhalendame is ook deze vakantie weer van de partij voor de mooiste vertelvoorstellingen voor verschillende leeftijden. Schuif aan bij de voorstellingen en geniet!

 

Datum: 16 t/m 27 oktober, van maandag t/m vrijdag
 

Tentoonstellingen

Jaarlijks worden op de vooravond van de Kinderboekenweek de Zilveren Penselen en het Gouden Penseel uitgereikt. De originele illustraties van de winnaars zijn vanaf 4 oktober in het museum te zien. Ook zijn de originele illustraties van het Prentenboek van de Kinderboekenweek, geillustreerd door Yvonne Jagtenberg te zien in het museum. 

 

 

 

Het programma in de Kinderboekenweek en de herfstvakantie is mede mogelijk gemaakt door Storytel.