9 september 2021

P.C. Hooft-prijs 2021 uitgereikt aan Alfred Schaffer

Alfred Schaffer (1973) heeft uit handen van bestuursvoorzitter Maaike Meijer de P.C. Hooft-prijs 2021 voor poëzie ontvangen. Dit gebeurde tijdens een online uitzending met een afwisselend programma dat werd gepresenteerd door schrijver en performer Babs Gons.

Schaffer kwam zelf ook uitgebreid aan het woord. Hij gaf aan dat hij in shock was toen hij hoorde dat hij had gewonnen. ‘Ik dacht dat ze mij gingen vragen om deel te nemen aan de jury. Ik ben nog steeds totaal verrast. Als ik er echt over nadenk, dan vind ik het nog steeds iets ongelooflijks.’

 

De online uitzending is terug te kijken via literatuurmuseum.nl.

 

 

Over de P.C. Hooftprijs

De P.C. Hooftprijs bestaat al sinds 1947, het jaar waarin de driehonderdste sterfdag van Pieter Corneliszoon Hooft werd herdacht. De prestigieuze oeuvreprijs wordt jaarlijks toegekend aan Nederlandse schrijvers voor een telkens wisselend genre: verhalend proza, beschouwend proza en poëzie. Recente eerdere laureaten in de categorie poëzie zijn: Nachoem Wijnberg (2018), Anneke Brassinga (2015), Tonnus Oosterhof (2012) en Hans Verhagen (2009). Aan de prijs is een bedrag verbonden van € 60.000. Het secretariaat van de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde wordt gevoerd door het Literatuurmuseum, dat ook de uitreiking organiseert.

 

 

Header: Alfred Schaffer ontvangt de P.C. Hooft-prijs uit handen van bestuursvoorzitter Maaike Meijer

Alle foto’s: © Mylène Siegers