Museumbezoek

Dwalen tussen schrijvers en verhalen? Je bent van harte welkom in het Literatuurmuseum in Den Haag. Hier is ook het Kinderboekenmuseum gevestigd.  

Openingstijden

maandag
gesloten
dinsdag t/m vrijdag
10:00 – 17:00 uur
weekend en feestdagen
12:00 – 17:00 uur

Tarieven

Jeugd van 2 t/m 6 jaar
€ 6,-
Jeugd van 7 t/m 18 jaar
€ 7,-
Volwassenen vanaf 19 jaar
€ 8,50

Adres & Route

Het Literatuurmuseum is, met het Kinderboekenmuseum, gehuisvest in het Koninklijke Bibliotheek-gebouw. De entree van het museum is op de eerste etage.

Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag
070-333 96 66
info@literatuurmuseum.nl

Tentoonstellingen

Het Pantheon

Het Pantheon is een ode aan het literaire erfgoed van de Lage Landen, in 100 verhalen over schrijvers en hun literaire omgeving.

De Nationale Schrijversgalerij

Van Kader Abdolah tot Joost Zwagerman. Sta oog in oog met 500 geschilderde en gebeeldhouwde portretten van Nederlandse schrijvers en dichters van toen en nu. Brutaal, vitaal en onconventioneel.

Lucebert-wandschildering

In de foyer van het Literatuurmuseum bevindt zich een 43-meter lange wandschildering 'Namiddag van een faun', door dichter en beeldend kunstenaar Lucebert.

Literaire actualiteit

De uitreiking van een belangrijke prijs, het overlijden van een vermaard schrijver, de schenking van een belangrijk archief. Het Literatuurmuseum speelt met kortlopende tentoonstellingen in op gebeurtenissen in de literaire wereld. De looptijd van deze exposities is afhankelijk van de actualiteit.

Kinderboeken- museum

Bezoek je het Literatuurmuseum? Neem dan ook een kijkje in het Kinderboekenmuseum.