Artikelen van onze curatoren

Gefascineerd door archiefstukken werpen onze curatoren een persoonlijk licht op een document of voorwerp uit de museumcollectie. Wekelijks nieuwe artikelen van hedendaagse schrijvers! 

Resultaten(5)

Over de auteur
Ellen Deckwitz

Ellen Deckwitz

Schrijver

Ellen Deckwitz (1982) is dichter, literatuurwetenschapper en performancekunstenaar. In 2011 debuteerde ze met de poëziebundel De steen vreest mij, waarvoor ze de C. Buddingh’-prijs kreeg. Ze schrijft o.a. voor De Morgen. De bundel Olijven moet je leren lezen (2016) is een cursus genieten van poëzie.

Ontslag

Rogi Wieg liet woorden met beelden vervloeien. Naast schrijver, dichter en essayist was hij ook beeldend kunstenaar. Ellen Deckwitz liet zich door zijn beeldende werk inspireren tot een aantal gedichten. Lees hier het vierde gedicht.

Door Ellen Deckwitz

Onyx

Rogi Wieg liet woorden met beelden vervloeien. Naast schrijver, dichter en essayist was hij ook beeldend kunstenaar. Ellen Deckwitz liet zich door zijn beeldende werk inspireren tot een aantal gedichten. Lees hier het derde gedicht.

Door Ellen Deckwitz

Balts

Rogi Wieg liet woorden met beelden vervloeien. Naast schrijver, dichter en essayist was hij ook beeldend kunstenaar. Ellen Deckwitz liet zich door zijn beeldende werk inspireren tot een aantal gedichten. Lees hier het tweede gedicht.

Door Ellen Deckwitz

Isolatie

Rogi Wieg liet woorden met beelden vervloeien. Naast schrijver, dichter en essayist was hij ook beeldend kunstenaar. Ellen Deckwitz liet zich door zijn beeldende werk inspireren tot een aantal gedichten. Lees hier het eerste gedicht.

Door Ellen Deckwitz

Een reddingsvest

Ellen Deckwitz leest het dagboek van de Nederlandse dichter en bioloog Leo Vroman, uit de periode dat hij Japans krijgsgevangene was en dus zuinig moest doen met papier. Is het geheimzinnige steno nog te ontcijferen?

Door Ellen Deckwitz