De koffer van Kikker

Lees in de klas over Kikker en zijn vriendjes en bezoek daarna het museum en stap in de wereld van Kikker.

Voor groep 1/2

Aantal

maximaal 30 leerlingen

Begeleiding

1 begeleider op 5 kinderen

Duur

75 minuten

Kosten

€45,00 per klas

Werkvorm

klassikaal en in groepjes

Samen met de Bibliotheek Den Haag biedt het Kinderboekenmuseum dit seizoen een boekenkoffer over Kikker aan. Lees in de klas over Kikker en zijn vrienden en bezoek vervolgens het museum om letterlijk de boeken in te stappen!

 

Lezen in de klas...

Vier weken lang leest u met de kinderen prentenboeken geschreven door Max Velthuijs. U vindt in de koffer ook extra materialen zoals Kikkerspelletjes, een Kikker-handpop en vingerpoppetjes van alle vriendjes. In de bijvoegde handleiding staan verwerkingssuggesties.

 

...en dan naar het Kinderboekenmuseum!

Aan het eind van de leesperiode brengt u tegen een sterk gereduceerd tarief met uw klas een bezoek aan de tentoonstelling Ik ben Kikker, de leefwereld van Kikker waar de leerlingen de afgelopen weken over gelezen hebben. Hier volgt u de museumles Blij, boos, bang met Kikker.

 

Deze les is alleen te boeken voor scholen uit Den Haag. Scholen buiten Den Haag kunnen de andere lessen in de tentoonstelling ABC met de dieren mee wel boeken. 

Vooraf reserveren is noodzakelijk voor de educatieve programma's! Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen via groepsbezoek@kinderboekenmuseum.nl of 070 - 333 9631.