Dit lees ik!

In deze les staat het ontwikkelen van de leesvoorkeur van de leerling centraal. 

Voor groep 5 t/m 8

Aantal

max. 30 leerlingen

Begeleiding

1 begeleider op 5 kinderen

Duur

120 minuten

Kosten

€6,00 per leerling, begeleider gratis

Na een spannende tocht door het literaire luilekkerland Papiria hebben de leerlingen spelenderwijs kennis gemaakt met nieuwe boeken en genres. Want welke verhalen zou je tegenkomen in het Dappere Doorzetterswoud? Of in het Diepe Denkersdal? In de afsluitende workshop ontdekken ze aan de hand van opdrachten van alles over hun eigen leesvoorkeur, leren ze boeken beoordelen en aan elkaar te presenteren. Elke leerling gaat naar huis met een eigen leesdagboek. 

 

Doelstellingen les:

De leerling krijgt concrete handvatten en inspiratie om een boek te kiezen wat bij hem of haar past. Het leesdagboek is gedurende het hele jaar toepasbaar in de klas. De les sluit aan bij de kerndoelen Nederlands en kunstzinnige oriëntatie.

 

Tip:

Boek deze les tijdens de periode van de Kinderjury! De workshop is dan helemaal afgestemd op de boeken die gelezen kunnen worden voor de Kinderjury. 

Vooraf reserveren is noodzakelijk voor de educatieve programma's! Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen via groepsbezoek@kinderboekenmuseum.nl of 070 - 333 9631.

 

This programme is also available in English